Máris sláger az új Dacia

Vágólapra másolva!
A vártnál is kedvezőbb fogadtatásra talált az új Dacia Romániában, a Logant már csak előjegyzésre lehet kapni.
Vágólapra másolva!

Elszámította magát, aki csak a hónap második felében akarta beszerezni új Daciáját Romániában. A szeptember eleje óta forgalmazott Logant már csak előjegyzésre lehet kapni, egy hónapot kell várnia az olcsón autóhoz jutó boldog vásárlónak. A lépcsős hátú Logan Berline az X90-es kínálat első modellje, amelynek tervezésekor a jelentős növekedési lehetőségekkel rendelkező új piacok gépjárműigényeit tartották szem előtt.

A Logant teljes egészében a Renault fejlesztette ki, a gyártás során elsősorban a korszerűségre helyezték a hangsúlyt. Az autót a Renault-Nissan szövetség B platformjára fejlesztették ki, amelyet többek között a Nissan Micránál és a Renault Modusnál is alkalmaztak. A Logan fejlesztési költségein kívül a Renault 489 millió eurós beruházás keretében felújította a Dacia ipari üzemét. A romániai üzemen kívül a Logan gyártását egyéb, igen versenyképes oroszországi, marokkói, kolumbiai és iráni gyártóegységekben tervezik. Egyes piacokon (Oroszország, Irán, Kolumbia), ahol korlátozott a Renault jelenléte, a Logan a Renault márka hódításának egyik eszköze lesz. A többi piacon az autót Dacia márkajelzéssel forgalmazzák majd.

Forrás: --



A Logan forgalmazása 2005 szeptemberéig közel harminc országban indul el, Magyarországon várhatóan decemberben. A Renault 2010-re évi 700 ezer Logant kíván értékesíteni. Az új modell hossza 4250, szélessége 1735, míg magassága 1525 milliméter. Három nagytermetű utas kényelmesen utazhat hátul, a lábtér 420 mm. Az 510 literes csomagtartó-térfogat kategóriájában egyedülálló: a Hyundai Accent 321, míg a Daewoo Lanos Sedan 395 litert kínál.