Alpok-Adria kupa a Hungaroringen

Vágólapra másolva!
18 országból mintegy 200 versenyző érkezett a Hungaroringre augusztus végén, hogy részt vegyen az Alpok-Adria versenysorozat hetedik fordulóján. Az eseményen több magyar siker is született, amelyek közül Szabó Attila visszatérése és egyben győzelme emelkedik ki. A bajnoki futam további érdekessége egy endurance betétszám volt, amely során 74 kört gyűrtek le a csapatok.
Vágólapra másolva!

Nyárvégi forróság és ennek megfelelően öltözött hosetsslányok fogadták a kilátogatókat augusztus 28 és 29-én az Alpok-Adria Bajnoki futam hetedik fordulóján. Rendhagyó módon a SuperstoStock futammal kezdték a vasárnapi programot, ugyanis ebből a kategóriából többen is indultak a - zárófutamként meghirdetett - 74 körös endurance-on, így jutott némi idő pihenésre. Az első három helyre a német Alfred Luger, a cseh Tomas Miksovsky és az angol Richard Cooper ért be 1 másodpercen belül, míg a negyedik helyet Kispataki Viktor szerezte meg, és ezzel - 120 ponttal - továbbra is vezeti a bajnokságot.

Forrás: [origo]

A SuperSport kategóriában csak három magyar induló volt, ám közülük Székely Zsolt fel is állhatott a dobogó harmadik fokára. Ezután a SuperBike következett, ahol az egyetlen magyar induló Vörös Sándor a boxutcából rajtolhatott, de még így is a 15. helyre tudta magát felverekedni. A 125 Sport kategória már magyar győzelemmel zárult, Juhász Dávid ugyanis 16 századdal megverte a második helyen befutó Michal Puskart. 125 GP-ben Sövegjártó Petra a 6., Kovács Nikolett a 7., míg Győrfi Alen a 16. helyen ért célba. A 250 GP újabb magyar győzelemmel zárult, ugyanis a mezőny egyetlen hazai indulója, Szabó Attila az első helyen végzett.

Forrás: [origo]

A vasárnapi versenysorozat záróeseménye a 74 körös endurance futam volt, ami ismét magyar sikerrel zárult. A versenyt sokáig vezető Ducatis csapatot leleményes taktikával és hibátlan motorozással sikerült leelőznie a Bitter Sándor-Kispataki Viktor párosnak, akik 1 perces előnnyel fejezték be a versenyt.

Forrás: [origo]

A verseny hangulatát tökéletesen visszaadja a két győztes nyilatkozata: "Hihetetlen volt számomra, hogy ennyien örültek a sikerünknek, ami nekem is nagyon hiányzott már, hazai publikum előtt! Viktor tökéletes társ volt, és szuper munkát végzett, jövőre biztos helye van a vb-csapatomban. Kettőnk kapcsolata szinte testvéri és talán ez a szeretet is hozzájárult a sikerünkhöz" - lelkendezett a verseny után Bitter Sándor, ám a jelek szerint Kispatakai Viktor sem apatikus hangulatban utazott haza: "Bitti fantasztikusan sokat tud a sportról, és szerintem mindent egybevetve most ő a legjobb négyütemű-pilóta hazánkban! Nem is értettem az irigyeket, miért hasonlítgatják a köridőinket, hiszen amikor én gyors voltam az elején, akkor ideális gumival mentem, amikor pedig a rosszabb gumi volt a motoron, ugyanolyan időket mentünk. Sokat tanultam tőle, és örülök, hogy jövőre együtt megyünk a vb-ken".