Palikék még versenyben vannak

Ellentmondásos hírek érkeztek magyar versenyzőinkről a Dakar-rali nyolcadik szakasza előtt. Ami biztos, hogy még négy magyar egység vezet Afrika kietlen útjain, a legjobb, 56. helyen a Kis, Czeglédi duó áll. A Palik, Darázsi kettős is versenyez, s ha hinni lehet a viadal hivatalos honlapjának, akkor a nyolcvanadik helyen áll.

Egyelőre nem tudni, hány magyar csapat is érdekelt még a Dakar-rali összetett versenyében, ugyanis a viadalról ellentmondásos hírek érkeztek. Az összetettben még érdekelt Kis Sándor, Czeglédi Péter duó az 56., a Jakab Tamás, Fenesi József páros pedig a 64. helyről várta a folytatást a 25. Dakar Rali csütörtöki, 8. szakasza előtt. Az MTI úgy tudja, a Palik László, Darázsi Gábor pár a nem teljesített 6. etap miatt már nem szerepelnek az összesített rangsorban, ennek ellenére a verseny hivatalos honlapja szerint jelenleg a nyolcvanadik helyen állnak.

Érdekes, hogy a Dakar.com sem jelölte a hatodik, El Borma és Ghadames közötti távon a magyar kettős helyezését, sem a szakaszon, sem az összetettben, viszont a szerdai, Ghadames-Ghat távon a hetvenötödik helyen értek célba, s ismét felbukkant nevük az összetett ranglistán. A kamionosok között Darázsi Zsolt a francia Francois Coquatrix-vel és Bernard Irissou-val még versenyben van (a távirati iroda szerint a 41., a Dakar.com szerint a 27. helyen).

Csütörtökön a Ghat és Szabha (Líbia) közötti 727 km vár a mezőnyre, az össztávból 497 km a gyorsasági szakasz hossza.

KAPCSOLÓDÓ CIKK