Rossi 2004-ben a Ducatihoz szerződhet

Valentino Rossi, a Moto GP olasz világbajnoka cáfolta, hogy a következő szezonban a Ducati színeiben indul a gyorsasági motoros vébén, de 2004-ben már elképzelhetőnek tartja a váltást. És tesztelte a Peugeot 206 WRC-t, amellyel rajthoz áll a novemberi Brit ralin.

"Februárban két évre szóló szerződést kötöttünk a Hondával, és ezt nem szeretném felmondani. Viszont óriási öröm lenne számomra, ha a későbbiekben egy olasz márkájú motorral nyernék vébét" - fogalmazott a 23 éves versenyző.

Rossi 1997-ben a 125, 1999-ben a 250, majd 2001-ben az 500 kcm-esek között lett világbajnok, ebben az évben a MotoGP-ben diadalmaskodott (már négy versennyel a vége előtt).

Rossi amúgy meg kipróbálta, Észak-Olaszországban tesztelte azt a (Michelin) Peugeot 206-os gépet, amellyel rajthoz áll a WRC utolsó futamán, a Brit ralin.

A Valenciai Nagydíj után újra edz majd a világbajnokhoz hasonló francia autócsodával (melyet az itáliai Grifone biztosít számára) és Carlo Cassina navigátorral. Walesben, a Cardiff központú ralis szezonzáró november 14-én kezdődik.

Valentino édesapja, Graziano szintén ralizott a motor mellett - innen a szeretet és a kötődés a négy kerék iránt (is). Célja, hogy végigmenjen, imádja és élvezi.

KAPCSOLÓDÓ CIKK