Forma-3000: elvették Enge budapesti győzelmét

A Nemzetközi Automobil Szövetség Motorsport Világtanácsa doppingolás miatt megfosztotta Tomas Engét a budapesti győzelméért járó tíz pontjától. Ennek ellenére még nem biztos, hogy Sébastien Bourdais a Forma-3000-es nemzetközi bajnokság összetett versenyének győztese.

A cseh pilóta szervezetében az egyes kábítószerekre vonatkozó megengedett érték tízszeresét mutatta ki az augusztus 17-ei Magyar Nagydíj után elvégzett vizsgálat, Enge marihuánát vagy hasist fogyasztott. A pilótát halmazati büntetéséként tizenkét hónapos eltiltással sújtották, de azt egy évre felfüggesztették.

Enge kizárása utáni módosított sorrend alapján a Hungaroringen utólag harmadiknak nyilvánított francia elvileg három ponttal megelőzi Giorgio Pantanót - aki Mogyoródon második lett -, az olasz versenyző csapata azonban óvást nyújtott be a szezonzáró monzai futam dobogósai (Wirdheim, Pizzonia, Enge) ellen. Ezt a Nemzetközi Automobil Szövetség Motorsport Világtanácsa csütörtökön bírálja el.

Ha helyt ad a "módosítási kérelemnek", akkor a svéd, brazil, cseh trió esetleges kizárása után Pantano lesz az Olasz GP, s egyben az összetett verseny győztese, Bourdais ugyanis Monzában kiesett.

A Magyar Nagydíj módosított végeredménye:
1. Toccacelo (olasz, Coloni) 59:25.829 p
2. Pantano (olasz, Coloni) 2.709 mp. h
3. Bourdais (francia, Super Nova) 3.105 mp. h
4. Wirdheim (svéd, Arden) 5.208 mp. h
5. Ri. Sperafico (brazil, Petrobras) 5.799 mp. h
6. Friesacher (osztrák, Red Bull) 10.952 mp. h
7. Baumgartner Zsolt (Nordic) 11.239 mp. h

KAPCSOLÓDÓ CIKK