Panizzi a Mitsubishihez szerződött

Vágólapra másolva!
A ralivébére jövőre teljes csapattal visszatérő Mitsubishinél megerősítették, hogy a francia aszfaltmenő Gilles Panizzi náluk folytatja a következő idényben. Rövid idő alatt második ászát vesztette hát el a címvédő, jelenleg is éllovas Peugeot.
Vágólapra másolva!

A hatszoros futamgyőztes Panizzi az új szabályok szerint nem versenyezhet harmadik számú Peugeot-pilótaként a következő szezonban, ezért döntött a váltás mellett. Meg amúgy is régóta teljes szezont akar, nemcsak epizódszerepet, főleg aszfalton.

"A Mitsubishi a tökéletes választás számomra, nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen neves csapathoz csatlakozhatok"- nyilatkozta a betonbetyár, akinek idén nem nagyon megy - honfitársa, a citroenes Loeb aratja a babérokat az aszfaltos versenyeken.

Sven Quandt csapatfőnök szerint a Mitsubishi nagyon komolyan veszi a sportágba való visszatérést, s mint elmondta: "Gilles a sikeres jövőnk alapja lehet, aszfalton ő a legtehetségesebb."

A 37 éves, hazájában kétszeres bajnok (1996-97) Gilles Panizzi navigátora továbbra is bátyja, Herve lesz. A francia klasszis szerződtetése azt is jelenti, hogy a Mitsubishi nem hosszabbít szerződést a skót Alister McRae-vel, a citroenes Colin öccsével.