Talmácsi a 20. helyről rajtol Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Talmácsi Gábor (Honda, 1:40.985) a 20., Tóth Imre (Honda, 1:42.862) a 30. helyről indulhat a 125 kcm-esek futamában, a gyorsasági motoros világbajnokság Ausztrál Nagydíján. Az első helyről a San Marinó-i Manuel Poggiali (Gilera, 1:38.632) vághat neki a vasárnapi futamnak.
Vágólapra másolva!

A mai időmérő hasonló körülmények között zajlott, mint a tegnapi. Az időjárás ugyanolyan szeles volt, néhol esővel tarkítva, a motor technikai- és Talma egészségi állapota sem változott sokat. Már a délelőtti szabadedzés is szereléssel kezdődött, miután kicserélték a hengert, a motor sokkal jobban ment, így a délelőtti szabadedzést Talmácsi a 17. helyen fejezte be.

Talmácsi Gábor Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27466

A délutáni időmérőn az első körökben tönkrement a motor fékrendszere, így gyakorlatilag az egész időmérő annak kijavításával, illetve cseréjével telt el. Végül Talmácsi Gábor a 20. helyen zárta a mai időmérőt, így holnapi a versenyen az ötödik sorból indulhat.

"Mindenképpen jobb eredményt értem volna el, ha nem hibásodik meg a fékem. Az időmérőn nem tudtam egy biztonságos, gyors kört menni, mert még az egyenesekben is ráhúztam néha a féket, mintegy kontrollként, hogy működik-e. A motorom teljesítménye most közepes, a pálya nagyon gyors, eső nem várható holnapra, úgyhogy nem tudom mi lesz a versenyen. Egy jó start sokat vihet előre, és reményeim szerint a motorom is kitart a verseny végéig" - nyilatkozta Talmácsi.