Grönholm és a Peugeot is újra világbajnok

Vágólapra másolva!
Hamar eldőlt. A papírforma, ami a Peugeot és finn pilótája, Marcus Grönholm végső sikerét jósolta, már "két és fél" versennyel a sorozat végén beigazolódott, mikor is az Új-zélandi rali második napján a címvédő, brit Burns (Peugeot) és az észt Märtin (Ford) is kiesett. Amúgy Grönholm vezet márka- és honfitársa, Rovanperä és a svéd Solberg (Subaru) előtt.
Vágólapra másolva!

Másodszor világbajnok Marcus Grönholm, a3 4 éves finn pilóta 2000 után ünnepelhet ismét. Hiába van vissza még az Új-zélandi raliből is egy nap (nyolc szakasszal), illetve két teljes futam (Ausztráliában és Nagy-Britanniában), előnye behozhatatlan.

Akik meg tudták vona akadályozni, de legalábbis késleltetni a pezsgőzést, mind kiesetek. A skót Colin McRae (Ford) rögtön a rali elején, az angol Richard Burns a 14. szakaszon, vezető pozícióból kényszerült a verseny feladására. Grönholm ki is eshet akár, sebaj, senki nem éri már utol. Ha meg nyer, márpedig ő olyan, hogy nyer, utcahosszal elmegy a többiektől, meg hát javítja statisztikáit, növeli futamgyőzelmei számát.

WRChttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=30278A ralivébé állása/sport/automotor/20020922aralivebe.html

A konstruktőrök versenyének sorsa a 15. szakaszon dőlt el, miután az észt Marrko Märtin is kiesett. A Ford tehetséges fiatalja rendkívül megbízhatóan terelgette eddig a Focust, fényes jövő vár rá. Mindenesetre így már csak a spanyol Carlos Sainz van versenyben fordosék közül - ha egy Peugeot sem ér célba, Sainz meg az élre ugrik (ami persze elég valószínűtken), akkor is a Peugeot a világbajnok - sorozatban harmadszor.

A többiekről, általában a szombati történésekről: a pénteken remeklő finn Paasonen Mitsubishijével a 11. szakaszon adta fel, a svéf Petter Solberg Subarujával felnyomult a harmadik helyre, kollegája, a finn Tommi Mäkinen
maradt negyedik, a szintén finn Harri Rovanperä (Peugeot) "elvegetál" másodikként, pontszerzőnek számít még ötödikként Sainz, hatodikként a finn Juha Kankkunen (Hyundai).
A szombati szakaszokat sorrendben Burns, Grönholm, Burns, Grönholm, Burns, Burns, Grönholm, Grönholm, Grönholm és a változatosság kedvéért Grönholm nyerte, vasárnapra nyolc gyors maradt.