Vágólapra másolva!
Colin McRae egy évre megállapodott a Citroën ralicsapatával, a következő szezontól a franciáknál folytatja pályafutását. A 34 éves skót klasszis 1995 után újra világbajnok lenne, a Forddal pedig "csak" ezüstig vitte, viheti.
Vágólapra másolva!
Forrás: Amber PR
Tovább erősödött a Citroën
Fotó: Amber PR


A franciák rövid közleményéből annyit tudni: Frequelin főnök felkérte McRae-t, hogy a 2003-as szezon mind a tizennégy versenyén vezesse a Xsarát - a Citroën a következő szezontól fut teljes programot, vesz részt a gyári versengésben. Hogy mekkora fizetésért? Egyelőre nem tudni - évi ötmillió fontról pletykálnak.

McRae 25/sport/automotor/20020714marmcrae.htmlA ralivébé állása/sport/automotor/20020922aralivebe.htmlColin McRae/sport/automotor/20020121colin.htmlWRChttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=30278Citroën Sport/sport/automotor/20020120citron.html

Korábban a Forddal elégedetlen, újabb világbajnoki címre vágyó McCrasht egykori kenyéradójával, a Subaruval is hírbe hozták - a Citroën nyert. Nyert, mert McRae nagyon motivált, már nem is töri halomra gépeit, minden futamon esélyes, ha rendben van az autó.

Márpedig a Xsara a 206-os Peugeot komoly vetélytársa lehet, a legutóbbi három év világbajnok gépét (mert minden bizonnyal idén is az oroszlánosok érnek révbe) alkotók törhetik a fejüket, mivel lehetnek még jobbak. A Citroën már idén is megmutatta, mire képes, a francia Loebbel a volán mögött két aszfaltos ralit is nyert (Monte-Carlo, Németország - bár előbbit elvették).

Loeb kiváló, tehetséges pilóta, sokat tanulhat majd McRae-től - így a franciák. No meg úgy, hogy a rutinos McRae már jövő januárban, a nyitó Montén sikerre viheti a Xsarát.