Vezéráldozat az új Focusért

Vágólapra másolva!
A ralivébé egyik meghatározó istállójának, a Fordnak a csapatfőnöke bejelentette, hogy anyagi okok miatt jövőre megválik valamelyik pilótájától. Malcolm Wilson azt mondta, még nem döntötték el, hogy Carlos Sainz vagy Colin McRae lesz-e az "áldozat". A spanyol versenyző 1990-ben és 1992-ben, míg a skót 1995-ben nyert vébét.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi pontvadászatban - kilenc futam után - McRae második, Sainz harmadik, azaz még versenyben vannak a világbajnoki címért, ahogy a Ford is. Azzal együtt, hogy mind a finn Marcus Grönholm, mind a Peugeot komoly előnnyel vezet, de öt rali még hátravan - a Ford utoljára 1979-ben volt a csúcson (és csak akkor).

Malcolm Wilson Ford-főnök szerint azonban a minden elemében új Focus WRC kizárólag akkor készülhet el, akkor lehet tökéletes, ha megválnak valamelyik sztárpilótájuktól. McRae és Sainz többmillió dollártól szabadítja meg kenyéradóját, márpedig így nem lesz 2005-re Focus plusz.

Harmadszor is Grönholm nyerte a Finn ralit/sport/automotor/20020811harmadszor.htmlWRChttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=30278A ralivébé állása/sport/automotor/20020811aralivebe.html

"Ez olyasvalami, amit nem akarunk" - fogalmazott Wilson. "De egyiküktől meg kell majd válnunk, az új autóé a jövő." Hogy ki lesz az áldozat, nem tudni, de a skót menő azért már sietett leszögezni: bár még nem rágódik a következő szezonon, olyan gépet vezetne, amellyel újra világbajnok lehet...

Amúgy McCrash 34, Sainz mester 40 éves, bezzeg az észt kollega Markko Märtin mindössze 26, a francia zöldfülű Francois Duval meg csak 21 - és ők vélhetően nem "fájnak" annyira a Fordnak, mint a sztárok, a kétszeres világbajnok spanyol és az egyszer legjobb skót.