Veszélyben Hernádi címvédése

Vágólapra másolva!
Megvédené tavaly szerzett Közép-Európa-bajnoki zónacímét Hernádi László - a tatabányai hegyiautós harmincnégy pont előnnyel áll horvát riválisai előtt. De M3-as BMW-jének bedöglött a tuningmotorja, ismét szériával kell mennie.
Vágólapra másolva!

A sorozat végéig még számos futam vár Hernádira. A hétvégi, lengyelországi futamot követően a jó hír - a futamgyőzelem - mellett rossz is érkezett.

"Alig két versenyt bírt ki a tuningmotor az autóban. Lengyelországban ugyanis a BMW dugattyúi egész egyszerűen elolvadtak" - panaszolta Hernádi László. "A következő, ausztriai futamra vissza kell szerelnünk a szériamotort, amivel ismét csökkennek címvédési esélyeim. Remélem, ezúttal nem kell fél évet várnom a megfelelő tuningmotorra."

A lengyelországi Krosnóban rendezett hegyifutamon öt és fél kilométeres, technikás, gyors pálya várta Hernádit, aki kimondottan kedveli az ilyen terepet. A tizenhárom gép versenyében négy futamból a három legjobb időt vették figyelembe, a magyar autós tizennégy másodperccel verte a lengyel bajnok Woznickot.

Lengyel hegyiverseny, Krosno, Lengyelország:
1. Hernádi László (magyar, BMW M3) 8:28.635
2. Marius Woznicko (lengyel, Ford Escort CW) 8:42.875
3. Robert Kus (lengyel, Opel Corsa Kit Car 8:57.18

Az összetett állása:
1. Hernádi László 74 pont
2. Robert Senkyr (horvát) 40
3. Moreno Luksetic (horvát) 31

Korábban:

Hernádi-arany Breznóból