Talmácsi felkészült a vb-re

Vágólapra másolva!
Talmácsi Gábor, a gyorsasági motoros világbajnokság résztvevője az évadot megelőzően három tesztelésen vett részt. Az olasz ITALJET-csapat versenyzője és motorja fokozatosan javuló teljesítményt nyújtott a szezon előtti edzéseken.
Vágólapra másolva!

Fotó: Faster Promotion
Talmácsi japánban kezd, április 7-én

Február 18-19-én Valenciában, a Ricardo Tormo pályán rendezték meg az évad első tesztjét. Talmácsi Gábor a technikai körülményekhez képest nagyon jól motorozott, hiszen problémák voltak az alvázzal, a futóművel és eltörött a hátsó lengővilla csapágy is, ami csak utólag a műhelyben derült ki. Mindezek ellenére Talma a 17. edzésidőt érte el a nagyon sűrű mezőnyben, a legjobb eredménytől csupán egy másodperc választotta el.

Március 4-5-én az ITALJET Racing Team privát tesztet tartott Olaszországban a misanói pályán. Erre a tesztre a csapatnak még mindig nem sikerült tökéletesen kijavítani a futómű és alváz problémáit, de a szerelők már kiiktattak egy-két problémát és Talma is kezdett hozzászokni a tavalyi évhez képest jelentősen megváltozott versenymotorjához.

Egy héttel később Barcelonában tartották az IRTA második hivatalos tesztjét. Talmácsi és a versenygép jobb eredményeket hozott mint az addigi próbákon, azonban eredményei még mindig elmaradtak az önmagának támasztott követelményektől. A tesztelés időeredményét tekintve a 15. helyen végzett, a különbség azonban az élmezőny és közte most is elhanyagolhatónak mondható. Gábor boldog, hogy versenygépe motorblokkja tökéletes erősebb, gyorsabb és rugalmasabb, mint a tavalyi. A harmadik tesztre a futóművet is sikerült Marco Polettinek - akit szakmai körökben nemes egyszerűséggel "futómű császárnak" titulálnak - beállítani. A legnagyobb problémát mindhárom edzésen az alváz okozta, ezért a csapat úgy döntött, hogy az első két versenyen, Szuzukában és Velcomban a már jól kipróbált tavalyi vázzal indul.

Ajánlat:

Rossi teljhatalma, Talmácsi bravúrja - motoros szezonzáró

Korábban:

Fórum:

Talmácsi Gábor Fan Club