Francia fölény a San Remo-ralin

Vágólapra másolva!
A San Remo-rali második napja is tartogatott meglepetéseket a mezőny és a nézők számára. A pénteki első Jesus Puras és harmadik - citroenes - Philippe Bugalski ugyanis hamar kiesett. Ma a Peugeot-csapatnak állt a zászló, miután az első és harmadik helyen is oroszlános pilóták végeztek. A második meglepetésre Sebastian Loeb Citroennel.
Vágólapra másolva!

Fotó: DPPI
Panizzi közel a címvédéshez

A második gyorson hamar kiderült, hogy a Citroen nem a szerencse kegyeltje. Jesus Puras letért az útról, megtörte Xsaráját és elvesztette egy kerekét. Így bár vezetett - 2,7 másodperces előnnyel Gilles Panizzi előtt -, tálcán nyújtotta át az első helyet a Peugeot-pilótának. Didier Auriol a citroenesek balszerencséjének köszönhetően felzárkózott csapattársa mögé a harmadik helyre.

A Peugeot mellett más is szól. A "Rali Pilótájaként" nyugodtan kinevezhetjük a nem gyári Peugeot volánját tekergető Simon Jean-Joseph-et. Kitűnő teljesítményének és néhány éllovas távozásának köszönhetően remek helyen versenyzett a második nap során is - a kilencedik helyet foglalja el az összetett ponttáblán.

Szombaton sem nyűgözték le rajongóikat a világbajnokság élén álló pilóták, Tommi Makinen és Colin McRae. "Az autó nem túl jól vezethető, de ezt el kell fogadnunk. Ez nem a mi ralink lesz, de azt hiszem, ennek már az első gyorsasági szakasz óta tudatában vagyunk" - mondta a brit - fordos - pilóta. McRae a tizedik, Mäkinen pedig a tizenegyedik helyen ért célba a nap végén.

San Remo-rali, állás két nap, 16 gyors után:
1. Panizzi (Peugeot 206) 3:05:22.8 óra
2. Loeb (Citroen Xsara) + 34.5 mp
3. Auriol (Peugeot 206) + 41.8 mp
4. Grönholm (Peugeot 206) + 1.10.5 p
5. Sainz (Ford Focus) + 1.36.4 p
6. Travaglia (Peugeot 206) 1.40.8 p
7. Delecour (Ford Focus) 2.09.8
8. Solberg (Subaru Impreza) 2.53.3 p
9. Jean-Joseph (Peugeot 206) + 2.58.7
10. C. McRae (Ford Focus) + 3.27 p

Vasárnap négy gyorsaságit rendeznek

Korábban:

Nem sültek el a nagyágyúk