Szeretője bejárt hozzá, luxuspartit tartott cellájában

Vágólapra másolva!
Óriási érdeklődés mellett kezdődött el New York-ban Joaquín Guzmán, vagyis El Chapo büntetőpere. A drogbáró és más hírhedt maffiavezérek, például Pablo Escobar életéről a HISTORY mutat be dramatizált, de a véres valóságot dokumentarista hűséggel bemutató sorozatot.
Vágólapra másolva!

Példátlan biztonsági intézkedések mellett kezdődött november 13-án New York-ban Joaquín Guzmán, azaz El Chapo büntetőpere. A drogbárónak külön cellát építettek a bíróságon, a 12 esküdtet rendőrbírók kísérik, nevüket szigorúan titkolják, a környéket fémdetektorok és bombakereső kutyák garmadáján keresztül lehet megközelíteni.

Az óvatosság nem véletlen:

El Chapo szülőhazájában, Mexikóban kétszer is megszökött a börtönből, és csak azután adták ki az Egyesült Államoknak, hogy az általa vezetett Sinaloa kartell brutálisan meggyilkolta a tárgyalására kijelölt bírót.

Forrás: History

Guzmán pár éve azzal dicsekedett, hogy két-háromezer ember vére tapad a kezéhez – közülük most 33 gyilkosságot próbál rábizonyítani az amerikai ügyészsereg. Jó pár embert saját kézzel ölt meg, erre szívesen használta gyémántberakású és aranyozott pisztolyokból álló gyűjteményét. Egy riválisával azért végzett, mert nem fogott vele kezet egy tárgyaláson, a szállítmánnyal késő drogfutárainak pedig fejlövés járt – ez is kiderül a HISTORY új, Maffiavezérek című sorozatának egyik epizódjából.

A Maffiavezérek következő része (Pablo Escobar) december 1-én, szombaton 21 órakor látható a HISTORYN, az El Chapo című epizód december 8-án kerül képernyőre.