A Döntők Döntőjével jön a Fölszállott a páva

Fölszállott a páva
Vágólapra másolva!
A Duna Televízión október 26-án indul a Fölszállott a páva, az MTVA és a Hagyományok Háza népzenei és néptáncos tehetségkutatója.
Vágólapra másolva!

A Döntők Döntőjében az előző évadok legjobbjai mérik össze a tudásukat, régi nagy kedvencek lépnek a színpadra. A két felvezető adást követően november 9-én indulnak az elődöntőkkel az élő adások. Fontos változás, hogy idén a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-ei döntőbe. Az élő adásokban a zsűri szabadkártya segítségével az elődöntőkben 2, a középdöntőkben már csak egy versenyzőt juttathat tovább.

Újdonság szintén, hogy az idei Fölszállott a páva a jótékonyság jegyében zajlik. „A legjobb pillanatokat idézzük fel, ezzel is jelezve, hogy nem a versengés a lényeg, hanem az információ átadása, a saját gyökereink, identitásunk ápolása. Újdonság, hogy az együttesek és szólisták a nyereményüket felajánlhatják a saját régiójukban fontos szerepet betöltő civil szervezetnek." – mondta Novák Péter, a Fölszállott a páva műsorvezetője.

Forrás: MTVA

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a Nemzet Művésze lesz. Idén is szerepel a zsűriben Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa; Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus. A tavalyi évadhoz hasonlóan a Fölszállott a páva műsorvezető párosa Novák Péter és Morvai Noémi.

Az élő adásokban a 48 kiválasztott versenyző előadását további vendégprodukciók színesítik az elmúlt évadokhoz hasonlóan. További érdekességek, kulisszatitkok a mediaklikk.hu/pava oldalon, valamint a produkció Facebook és Instagram oldalán.