Öt évet kihagytak a pornósok, de visszatértek

Fülledt utcák
Vágólapra másolva!
Ma indul a Fülledt utcák új évadja.
Vágólapra másolva!

A George Pelecanos és David Simon által megalkotott Fülledt utcák a pornó felfutásáról szól, és bemutatja, hogy ez a sok milliárd dolláros üzlet hogyan formálta át az amerikai kultúrát. A kilencrészes második évad szeptember 10-én indul az HBO GO-n és az HBO-n: az első évad vége után öt évvel folytatódik, 1977-ben.

Forrás: HBO

A főszereplők az egyszerre dinamikus és elidegenedett kultúrájú városban a pornó aranykorának csúcspontját élik meg éppen, amikor hirtelen valósággá válik a felnőttfilmipar fősodorba kerüléséről szőtt álom, és a pornó kultúrája, amely gátlástalanul árucikké teszi a szexet, egyre több követőre talál az amerikaiak között.

Forrás: HBO

Tombol a diszkó- és punkkorszak, a rendőrségi korrupció pedig csúcsra jár, és New York belvárosának félvilági állapotait a politikai vezetés maximálisan tolerálja. És úgy tűnik, hogy a maffia – a pornográfia kezdeti finanszírozója abban az időszakban, amikor legálissá nyilvánították – fogja bezsebelni az óriási hasznot. Eközben a nyugati parton hasonló, de bizonyos szempontból még profibb pornóipar van felszálló ágban. De egyelőre New York viszi a prímet, a város csurig filmekkel, zenével és művészettel, amelyben megállás nélkül zajlanak a drogoktól fűtött bulik.

Forrás: HBO

„Ez volt az a pillanat, amikor először tűnt úgy, hogy a kemény pornó valóban az amerikai mainstream kultúra és psziché részévé válik" – mondja David Simon. „És ez bizonyos értelemben tényleg megtörtént, ha nem is pont úgy, ahogyan a főszereplők elképzelték".

A drámasorozat főszerepében láthatjuk James Francót, aki megformálja mind Vincent Martinót, aki több, maffia által pénzelt éjszakai helyet futtat sikeresen, valamint az ikertestvérét, Frankie Martinót is, aki bizonytalanabb üzletekben utazik, illetve Maggie Gyllenhaalt, aki immár igényes pornófilmek feltörekvő rendezőjeként tűnik fel az évadban.