Sztárok, akiket a tévé, a sorozatipar mentett meg

sztárok, akiket a tévé mentett meg
Vágólapra másolva!
A szórakoztatóipar kíméletlen gépezet, számtalan embert emel fel, vagy épp taszít le a csúcsról. Akik egyszer lecsúsztak, zömmel ott is maradnak, nem sokaknak adatott meg a visszatérés. Akad azonban néhány ellenpélda, olyan sztárok, akiket egy-egy tévés szereplés hozott vissza a köztudatba. Belőlük szedtünk össze egy csokorra valót.
Vágólapra másolva!

Winona Ryder – Stranger Things

A 90-es években Hollywood kedvencének számított az Ollókezű Edwarddal berobbant Ryder, akit később elhalmoztak jobbnál jobb ajánlatokkal. Egymás utáni két évben (93-ban és 94-ben) jelölték Oscar-díjra, s kár lenne tagadni, hogy remekül ment a szekere. A 2000-es években érkezett a mélypont, bolti lopáson kapták, majd letartóztatták, a botrányai miatt pedig a szerepek sem érkeztek. Feltűnt olyan remek filmekben, mint a Kamera által homályosan vagy a Fekete hattyú, de többnyire mellékszerepek jutottak neki.

Aztán 2016-ban érkezett a Netflix nagy dobása, a Stranger Things, amivel Ryder egy csapásra újra a figyelem középpontjába került. Fontos karaktert formált meg egy milliók által kedvelt szériában, alakítását imádta a kritika, többek közt Golden Globe-ra is jelölték érte. Soha rosszabb visszatérést.

Lapozzon, cikkünk folytatódik!