Egyetlen videotékája maradt a legendás hálózatnak

Horizontal
(FILES)A Blockbuster video rental store is shown in this March 11, 2005 photo in Miami, Florida. Ailing US video rental company Blockbuster said on September 23, 2010 that it has filed for bankruptcy protection while it tries to restructure its business to focus on digital distribution.The company said it reached agreement with a group of creditors on a plan to bolster its financial position as it tries to turn around its business which has been undercut as technical advances, especially in digital video-on-demand. AFP PHOTO/ Robert SULLIVAN / AFP PHOTO / ROBERT SULLIVAN
Vágólapra másolva!
A Blockbuster Video utolsó három videotékája közül bezár még kettő az Egyesült Államokban, az Oregon állambeli Bendben marad még egy bolt.
Vágólapra másolva!

A Blockbuster Video tékahálózata 1985 óta rendszeres szórakozási lehetőséget nyújtott a filmre vágyó amerikaiaknak, majd külföldre is elkezdett terjeszkedni, a csúcson, 2004-ben több mint 9000 üzlete volt világszerte.

A Blockbuster egyik boltja a jellegzetes logóval (illusztráció) Forrás: AFP/ImageForum/Robert Sullivan

A birodalom 2010-re csődbe ment, az Egyesült Államokban mára csak három kölcsönző maradt, abból azonban a két alaszkai is befejezi a kölcsönzést július 16-án, utána is csak azért tartanak még nyitva egy ideig, hogy kiárusítsák a készletet.

Az egyik boltnak még John Oliver showman is segíteni akart azzal, hogy nekik ajándékozta pár Russell Crowe-film relikviáit, de amint látjuk, ettől sem virágzott fel az üzlet.

A Blockbuster utolsó amerikai kölcsönzője így az oregoni Bendben található, itt az út mellett balra:

Az egykori birodalom 9000 üzletének körülbelül a fele az Egyesült Államokon kívül működött, azonban a hálózattal együtt ezek jó része is becsődölt, a Wikipedia szerint már csak Ausztráliában üzemel 11 bolt.