Külföldre is megvették a Duna TV vetélkedőjét

Honfoglaló
Vágólapra másolva!
Francia nyelvterületen is menni fog a Duna TV hazai fejlesztésű tévés vetélkedője, a Honfoglaló, az egyik legnagyobb francia produkciós cég vette meg a közvetítés jogát.
Vágólapra másolva!

A Honfoglaló gyártója, a Show & Game bemutatta a vetélkedő nemzetközi promócióját és a hozzá forgatott angol nyelvű epizódot az idei cannes-i nemzetközi televíziós vásáron.

A jelenleg kizárólag a Duna Televízión látható Honfoglaló sikerrel mutatkozott be a nemzetközi piacon, a gyártó ugyanis szerződést írt alá egy francia produkciós céggel, amelynek értelmében a cég megvásárolta a Honfoglaló gyártási és terjesztési jogait Franciaországra és a francia nyelvű környező területekre (Belgium, Svájc és Andorra francia területeire), illetve a francia nyelvű afrikai államokra is.

A Honfoglaló műsorvezetője, Szente Vajk Forrás: MTVA

Az Adventure Line Productions (ALP) egy francia televíziós műsorokat gyártó vállalat, a Banijay Group tagja. Elsősorban a kalandos showműsorok specialistája, de ezen felül nemzetközi formátumokat is adaptál francia tévécsatornákra. Az ALP a tervei szerint a műsort a francia közszolgálati csatornáknak fogja gyártani, és azokon kívánja bemutatni.

A szerződésben érintett megállapodáson felül további tárgyalások folynak a Honfoglaló nemzetközi terjesztéséről és a formátum további országokba történő értékesítéséről.

A Honfoglaló Magyarország legrégebbi és legismertebb internetes játéka, 2002 szeptemberében indult el Bihari Attila ötlete alapján. A játék az interneten mutatkozott be, először Magyarországon, majd a környező országokban hódított, mára 15 nyelven elérhető a világban, a tévés verzió tavaly indult el belőle a Duna TV-n.