Vágólapra másolva!
Az AWS tagjai katolikus iskolába jártak, nevetve tagadják az internetezők bárgyú vádjait.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, a magyar rockerek és metálosok összefogása eredményezhette, hogy az AWS nyert A Dal 2018-ban, mert az valószínűtlen, hogy a haragos, néha hörgős zenére nagy számban szavaztak volna nagymamák. A külföldi reakciókról itt olvashat, később a korábbi magyar eurovíziós indulók kommentárjait szedtük össze.

„Pár másodperc alatt leforgott bennem a fél életem. És Leandertől is féltem" – viccelődött az AWS énekese, Siklósi Örs február 26-án a Rádió1-en, amikor arról kérdezték, hogy miért állt döbbenten fél percig, amikor kiderült a végeredmény.

„Látszik, hogy nem kell még elföldelni ezt a zenét, még szükség van rá. 12 éve zenélünk, korábban katolikus iskolába jártunk, azaz a híresztelésekkel ellentétben nem vagyunk démoniak és sátánisták. Mi egy suliba jártunk tizenéves korunk óta, azóta hurcibáljuk ezt a zenekart magunkkal" – emlékezett.

AWS Forrás: Facebook / AWS

Örült, hogy a Tankcsapda is támogatta őket, úgyhogy tényleg valami magyaros rocker összefogás lehet a háttérben. „Kemény időszak vár ránk. De milyen szép lenne, ha tíz év múlva mindenki feketében járna, szögecsekkel" – viccelődött az énekes.

A kis klubkoncertekhez szoktak, nagyon új nekik a reflektorfény, és boldogok, hogy már 500 ezer megtekintés körül van a Viszlát nyár, ami korábban 200 ezernél járt. Bár még van idejük tűnődni azon, kellenek-e angol sorok bele, egyelőre magyar szöveggel tervezik kivinni a dalt.

Nem felejtik el, honnan jöttek

Az együttes vasárnap a Facebook-oldalán is köszönetet mondott a voksokért: "Ami tegnap történt, az jelenleg még felfoghatatlan. 12 éve azért kezdtük el a zenekart, hogy a saját zenénkkel, a saját gondolatainkat közvetítsük teljesen mindegy mekkora közönségnek. Tegnap egy olyan stílus tudott érvényesülni, aminek eddig senki nem adott teret, tegnap

Ez nem a mi érdemünk, hanem a tietek kedves Barátaink. Ti voltatok azok, akik megmutatták, hogy valójában mennyien vagyunk. Ti voltatok azok, akik megmutatták, hogy szükség van itthon erre a zenére. Nagyon köszönjük!" – írták.

Forrás: Facebook / AWS

„Megígérjük, hogy azt az értékrendet visszük ki Lisszabonba, amit együtt képviselünk, és megígérjük, hogy nem felejtjük el sosem, honnan jöttünk! Nagyon

a sok szavazatot és a jó tanácsokat, nagyon köszönjük Nikinek, Ádinak, az AWS Crewnak, a csodás családjainknak, az öt varázslatos vokalistánknak: Édennek, Lucának, Palmirának, Kikinek és Bálintnak, nagyon köszönjük a barát zenekaroknak, hogy mellénk álltak" – áll a szövegben.