Úgy tűnik, soha nem fejezi be a szerző a Trónok harcát

68th Annual Primetime Emmy Awards - Show GettyImageRank3 Arts Culture and Entertainment Celebrities FASHION Awards Ceremony
LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 18: Writer George R.R. Martin and actress Sophie Turner accept Outstanding Drama Series for 'Game of Thrones' onstage during the 68th Annual Primetime Emmy Awards at Microsoft Theater on September 18, 2016 in Los Angeles, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
George R. R. Martin nem stresszel, a The Winds of Winter aligha jelenik meg idén.
Vágólapra másolva!

A Tűz és Jég Dala regénysorozat újabb darabja valószínűleg nem jelenik meg 2018-ban sem, pedig még csak egy hónap ment el az évből, lenne ideje a korosodó mesternek befejezni. Helyette sajnos minden mással foglakozik, a Trónok harca (olvasó) rajongói pedig egyre dühösebbek, mivel a Sárkányok tánca 2011-es, azóta nem folytatta Martin a regényfolyamot. Sokáig úgy volt, hogy 2017-ben kijön a folytatás, majd 2018 lett belőle, úgyhogy sokan keserűen olvassák most a híreket.

A megfontolt tempóban alkotó mester és Sophie Turner, azaz Sansa Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

A késlekedés egyik oka, hogy a Fire & Blood sorozaton is dolgozik a fantasy-író, ez pedig a Targaryen családról szól majd, és legalább ugyanabban a fikciós világban játszódik, mint az HBO-sorozat által világszerte ismertté lett Trónok harca. A Fire & Blood két kötet lesz, az első a The Winds of Winter előtt kerül nyomdába a mai állás szerint, a másik pedig utána.

A rajongók bánata így teljes,

mert a jelek szerint a sorozat (amely már régen leelőzte a könyvekben leírtakat) sem folytatódik idén. R. R. Martin pedig kifejezetten termékeny volt egykor, a Tűz és Jég dala első darabja, a Trónok harca 1996-ban jött ki, négy év múlva pedig már a harmadik kötetet is meg lehetett vásárolni. Ennek fényében különösen hosszú a legalább hétéves várakozás, ami a hatodik regényt megelőzi.