A szolgálólány meséjénél dolgozik a legjobb tévés rendező

Elisabeth Moss A szolgálólány meséje című tévésorozatban
A tavaly indult A szolgálólány meséjével vált világszerte ismertté, de már 28 éve láthatjuk a tévében
Vágólapra másolva!
70. alkalommal adták át a hétvégén a DGA-díjakat, vagyis azokat az elismeréseket, amiket az amerikai rendezők szakszervezete ítél oda a legjobb rendezőknek.
Vágólapra másolva!

Az amerikai rendezők szakszervezete, a Directors Guild of America (DGA) idén is kiosztotta a díjait, elismerve a legjobb rendezői teljesítményeket.

A nagyfilmes díjat Guillermo del Toro kapta A víz érintésé-ért, a drámai sorozatoknál dolgozó rendezők közül pedig Reed Morenót tüntették ki, ő A szolgálólány meséjé-nek első három részét felügyelte, a díjat konkrétan a nyitó epizódért, az Offred-ért kapta.

Elisabeth Moss A szolgálólány meséjében Forrás: Hulu

A vígjátéksorozatok rendezői közül Az alelnök-be besegítő Beth McCarthy-Millert emelték ki, a minisorozaton vagy tévéfilmen dolgozók közül pedig Jean-Marc Vallée, a Hatalmas kis hazugságok alkotója vihette haza a díjat.

A dokumentumfilmesek közül Matthew Heineman nyert a Szellemváros-sal, a realityprogramok rendezői közül Brian Smitht (Amerikai mesterszakács), a gyerekműsoroknál Niki Carót (Anne with an E) díjazták. A nyertesek teljes listáját itt találja.