Kevin Spacey egy halom pénzt kaphat, ha kirúgják a sorozatából

House of Cards Kevin Spacey mint Frank Underwood
Vágólapra másolva!
Kevin Spacey ügyvédi csapata szerint a színészt csupán a szexuális zaklatási botránya miatt nem tehetik ki sorozatából, a House of Cards-ból.
Vágólapra másolva!

Jogszerűtlen lenne, ha Kevin Spacey-t kitennék a magyarul Kártyavár címen futó House of Cards-ból, miután a szerződésében nincs semmilyen erkölcsi záradék, vagyis pusztán morális okokból nem lehet kirúgni – közölték a szexuális zaklatással vádolt színész ügyvédei.

A szerződés szerint Spacey-t csak akkor vonhatná felelősségre a Netflix, ha nem jelenne meg a forgatáson, vagy más módon lenne akadályozva a feladata elvégzésében.

Ha tehát a szexuális zaklatási ügyre hivatkozva menesztik, a színész joggal indíthat egy munkajogi pert, és a végén még jókora kártérítést is kaphat.

Kevin Spacey a House of Cardsban Forrás: Netflix

Más kérdés, hogy Spacey jelenleg elérhetetlen, hiszen önként bevonult egy kezelésre – vagyis a csatorna erre hivatkozva mégiscsak kirúghatná, ha folytatná a forgatást.

A House of Cards jelenleg áll, a hatodik évad forgatását felfüggesztették, majd a Netflix azt is bejelentette, hogy minden kapcsolatot megszakít Spacey-vel.