Megvan, mikor érkezik az első Trónok harca-testvérsorozat

trónok harca
Trónok harca
Vágólapra másolva!
Öt könyv, hét évad, számtalan díj és milliónyi rajongó bizonyítja, hogy a Trónok harca vitathatatlanul a huszonegyedik század nyugati kultúrájának része lett. A hatalmas űrt, amelyet a sorozat 2019-re várható befejezése hagy majd maga után, persze az HBO sem akarja betöltetlenül hagyni. A folytatásról inkább hallgassuk George R. R. Martint.
Vágólapra másolva!

A Tűz és Jég dala, tehát a Trónok harca sorozat alapjául szolgáló regényciklus, és az egész univerzum atyja, George R. R. Martin pár napja hosszú Facebook posztban csigázta fel a rajongókat. Az író azt követően, hogy megerősítette, a Trónok harca nyolcadik, befejező évada után öt darab spin-off sorozat van tervbe véve, azt is nagy büszkén elárulta, hogy az ötödik Byran Cogman gondozásában készül majd.

George R.R. Martin Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

Cogman eddig 37 Trónok harca epizód producere volt és Martin szerint ő ismeri legjobban a kánont – nyilván őutána, de állítása szerint, néha még ebben sem biztos. „Ha D&D (David Benioff és D. B. Weiss, a Trónok harca showrunnerei – a szerk.) voltak az elmúlt hét évadban Westeros királyai, Bryan Cogman egész biztosan Sárkánykő hercege volt."

Daeneryst még hat részben látjuk Forrás: hbo

Bár még Martin sem árulhat el részleteket az tervezett sorozatokról, annyit elhintett, hogy Cogmané inkább előzmény lesz, mint folytatás vagy spin-off, és Westeros történelmének egy különlegesen izgalmas fejezetét dolgozza majd fel, amelynek munkálataiban Martin is aktívan részt vesz.

Nem lesz mind egyszerre képernyőn

A másik négy, folytatásos sorozat alkotóit is megnevezte (Jane Goldman, Brian Helgeland, Max Borenstein és Carly Wray), akikkel szintén együtt dolgozik a forgatókönyv kimunkálásában. A hatalmas várakozásokat tüzelő poszt végén Martin azonban türelemre int: „Ne számítsatok rá, hogy mind az öt sorozatot látni fogjátok, legalábbis nem egyszerre... bármennyire is szeretném, az HBO nem tervez Trónok harca-csatornává válni."

Forrás: hbo

Ettől függetlenül Martin elképzelhetőnek tartja, hogy kettő, esetleg három sorozat eljut a pilot epizódig, az első pedig várhatóan 2019-ben vagy 2020-ban készül el, a többi pedig majd utána.

A rajongóknak persze több se kellett, máris elkezdték a teóriagyártást Martin információmorzsái alapján. A legtöbb spekuláció szerint az első előzmény-sorozat Valyria pusztulása és a Targaryenek aranykora körül játszódik majd. Ezek persze mind szépek és jók lennének, de egyelőre semmi sem biztos, csak Bryan Cogman, a többit pedig meglátjuk 2019-ben vagy 2020-ban.