Saját csatornájukat perelik az őrült sikeres Walking Dead alkotói

The Walking Dead 8. évad
Jeffrey Dean Morgan as Negan, Josh McDermitt as Dr. Eugene Porter, Austin Amelio as Dwight - The Walking Dead _ Season 8, Gallery - Photo Credit: Alan Clarke/AMC
Vágólapra másolva!
A The Walking Dead producerei beperelték a sorozatot adó AMC-t, keveslik a licencdíjat, amit a csatorna fizet, és szerintük a profittal is átvágták őket.
Vágólapra másolva!

A The Walking Dead producerei, Robert Kirkman, Gale Ann Hurd, Glen Mazzara és David Alpert közös keresetet nyújtottak be a bírósághoz az AMC ellen, úgy érzik, a csatorna megrövidítette őket.

Az eredeti megállapodás szerint az AMC a gyártási költségek 65 százalékát fizette ki licencdíjként, ez az arány pedig 5 százalékkal nőtt volna a következő évadokra, a producerek azonban még így, a nyolcadik szezon előtt is csak 68 százalékot kapnak.

Negan, Eugene Porter és Dwight a nyolcadik évadban Forrás: FOX

Az AMC szerint a vád alaptalan, és ebben a konstrukcióban amúgy sincs semmi szokatlan a tévéiparban, hiszen a médiacégek alapból kevesebbet fizetnek a gyártásért, ha nem külső stúdió végzi.

A producerek ugyanakkor a profitból való részesedésnél is felfigyeltek csúsztatásokra, elhallgatott összegekre, Kirkman például úgy véli, a sorozathoz kapcsolódó termékek után sem kapta meg a jussát.