Őrült nagy pénzeket keresnek a tévés vígjáték szereplői

Modern család
Vágólapra másolva!
Gyereknek lenni is igencsak megéri a Modern családban, ugyanis fejenként és részenként 100 ezer dollár fölött keresnek – most emeltek nekik.
Vágólapra másolva!

A nyarat mindenki arra használja, amire tudja: akad, aki egyfolytában robotol, más a tengerparton nyaral, a hollywoodi ügynökök és menedzserek pedig klienseik útját egyengetik. Most a Modern család fiatal szereplői kaptak épp egy csinos emelést az ABC-től, nehogy elmenjen a kedvük az újabb évadtól, és unottan ácsorogjanak a forgatáson, netán (horribile dictu!) szabotálják azt.

Forrás: ABC

A Deadline szerint Sarah Hyland, Ariel Winter, Nolan Gould és Rico Rodriguez eztán már 100 ezer dollár fölött keres hetente és fejenként, ami szép summa, de messze még a felnőttek jövedelmétől.

Forrás: ABC

Gyereknek is jó dilizni a sikeres sorozatban, de a szülőket alakító színészek még többet visznek haza: az ew.com úgy tudja, hogy Ed O'Neill, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Julie Bowen, Sofia Vergara és Eric Stonestreet a kilencedik évadra elérte az 500 ezer dolláros fizetést.

Ez nagyjából 125 millió forint hetente és személyenként

(persze nincs minden héten epizód, csak évi 22). Korábban a felnőtteket alakító színészek 350 ezer dollár körül kerestek részenként, ami szintén korrekt összeg, de messze van az egymilliótól, amit Charlie Sheen kapott azért a laza, bohém, hedonista figuráért, akit a Két pasi-ban alakított, és valójában ő maga volt.

Forrás: ABC

A sorozat kilencedik évadja szeptember 27-n startol, de a felvételek már augusztusban elkezdődtek. Az emelésre azért volt szükség, mert lejárt az eredeti szerződés, és kétéves hosszabbítást szeretett volna elérni az ABC.

Forrás: ABC

Persze megint a kicsik, védtelenek járnak rosszul, nem kapott emelést sem Aubrey Anderson-Emmons, sem Jeremy Maguire (Lily Tucker-Pritchett és Joe Pritchett a sorozatban), ugyanis nekik még tart az eredeti szerződésük. De ne sajnáljuk őket nagyon, mert 18 éves korukra több pénzük lesz, mint amennyit a legtöbb ember egész életében megkeres – és ha még hömpölyög a szitkom egy darabig, nekik is több gázsi jár majd.

Akik még többet visznek haza

A Forbes tavaly is kiadta a legjobban fizetett tévés színészek listáját, az alapján rangsorolva őket, hogy kinek mennyi bevétele folyt be 2015. június 1. és 2016. június 1. között. Eszerint az Agymenők Sheldonja, Jim Parsons végzett az első helyen, akárcsak tavaly, a bevétele viszont az egy évvel korábbi 29 millió dollárról 25,5 millió dollárra csökkent – ez sem kis summa azért, közel 7 milliárd forintnak felel meg.

Agymenők - változatlanul jól megy Forrás: Comedy Central

Sorozatbeli kollégái, Johnny Galecki, Simon Helberg és Kunal Nayyar valamivel le voltak maradva, 24 millió, 22,5 millió, illetve 22 millió volt a bevételük.

A drámai színészek közül az NCIS főszereplője, Mark Harmon keresett a legjobban – évi 20 milliót –, rajtuk kívül a Modern család-ból a már említett Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson és Ed O'Neill, valamint Nathan Fillion (Castle) és Ray Romano (Bakelit) fért még be a legjobb tízbe, utóbbinak gyorsan megbukott sorozata mellett régi jogdíjakból jött nem kis bevétele.