Ezektől a reklámoktól tutira kitöri a frász!

Little Baby's Ice Cream ijesztő reklám
Vágólapra másolva!
Önmagát evő jégkrém-emberrel, óriáscsótánnyal, ijesztő bohócokkal is próbáltak már eladni ezt-azt, néhány reklám annak ellenére sikerült rémisztőre, hogy egyáltalán nem annak szánták – sőt egy részük kimondottan gyerekeknek szólt. Nézegessen kisfilmeket, amelyektől garantáltan kiveri a frász! 
Vágólapra másolva!

Bizarr tojás ajánlgatta a meglepetést

1983-ban a Kinder tojás még viszonylagos újdonságnak számított, nem nagyon tudjuk azonban elképzelni, hogy ettől a reklámtól több fogyott volna belőle. Az itt bemutatott Humpty Dumpty, vagyis Tojás Tóbiás annyi rémálmot okozott volna nekünk gyerekként, hogy alig vártuk volna, hogy leessen végre a falról:

Önmagából falatozott a jégkrém-ember

Amellett, hogy ijesztő, nem is kimondottan étvágygerjesztő az a fura, jégkrémmel bekent fazon, aki önmagából kanalazgat, így hirdetve a Little Baby's jégkrémet. A reklám ötletgazdája, Pete Angevine később úgy nyilatkozott, a jégkrém témája üres vászon volt akkoriban, úgy érezte, teljesen szabadon engedheti a fantáziáját.

Ronald McDonald egész másképp nézett ki

A bohócoktól sok ember fél – ennek súlyosabb változatát nevezzük kuloulrofóbiának –, nekik a McDonald's reklámfigurája, Ronald McDonald is ijesztő lehet. A bohóc mai változata már egész emberien néz ki, az első kisfilmjében még viszont műanyag pohárral az orrán, vérre hajazó arcfestékkel parádézott:

Gyilkos bohóc kínálgatta a zabpelyhet

Ronald McDonald előtt is akadt már bohóc, aki simán megríkathatta a gyerekeket, a Kinkles reklámfigurájáról simán el tudjuk képzelni, hogy lemészárolta az egész stábot, miután leállt a kamera – akár John Wayne Gacy is játszhatta volna:

Kinevette gazdáját a játékbaba

A horrorfilmek másik sztereotip alakját, a gyilkos babát is sikerült reklámban szerepeltetni, legalábbis nekünk egyből ez jutott eszünkbe az állandóan nevetgélő játékbabáról. Itt igazából nem a kisfilm, hanem maga a termék volt ijesztő, bár azért az is hozzátett az összhatáshoz, hogy a lányok amolyan ördögűzősen fordultak hátra a nevetésre:

Lapozzon, van még pár ijesztő reklámunk, támad az óriáscsótány, a fura bútorbolti eladó, a mimika nélküli király!