Egy ártatlan gyerekműsor is okozhat durva botrányt

Katy Perry a Szezám utcában
Vágólapra másolva!
Nem sűrűn, de megesik, hogy egy ártatlannak szánt gyerekműsor bosszantja fel a nézőket, káromkodásra, túl merész dekoltázsra is ugrottak már az aggódó szülők, de akadtak olyanok is, akik szerint a Teletubbies a homoszexualitás eszméjét hirdeti a gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

Gyerekműsorok közül legutóbb a Muppet Show körül volt kisebbfajta botrány, miután a Disney 27 év után megvált a Breki hangját kölcsönző Steve Whitmire-től, de előfordult már olyan is, hogy konkrétan maga a műsor mérgelte fel a nézőket.

Már egy lila háromszögből is baj lehet

A Teletubbies például egy időre vallási fanatikusok céltáblájává vált, miután egy ismert tévés prédikátor, Jerry Falwell kijelentette, hogy a sorozatban látható egyik lény, Tinky Winky a meleg büszkeség jelképe, mivel lila a színe, az antennája pedig háromszöget formáz, ami köztudottan a melegek szimbóluma.

Tinky Winky a női táskával Forrás: BBC

Később egy lengyel képviselőnő, Ewa Sowinska is azzal állt elő, hogy a BBC világszerte vetített műsora a homoszexualitás eszméjét terjeszti a gyermekek körében. Ő is Tinky Winkyt támadta, szerinte a lila kis lénynek homoszexuális áthallása van azáltal, hogy női táskát hord magánál – annak ellenére, hogy ő maga fiú.

Ha már itt tartunk, a homoszexualitás vádját gyakorlatilag bármilyen mesefilmre rá lehetne egyébként húzni, ahol azonos nemű szereplők együtt élnek, márpedig ilyenből van bőven: elég csak a mégoly ártatlan Moha és Páfrány-ra, a Szezám utcá-ban éldegélő Ernie-re és Bertre vagy a két vidám malacra, Dudára és Pocsolyára gondolni.

A brit Cartoon Networknek sok volt a leszbikus csók Forrás: Cartoon Network

Ennek a fordítottja is előfordult már amúgy, a Cartoon Network brit tagozatát pont azért támadták egyszer, mert kivágott egy leszbikus jelenetet a Steven Universe egyik epizódjából – miközben a heteroszexuális párok évődését benne hagyta, vagyis nem az volt a baj, hogy a gyerekek olyat láttak volna, amit nem szabad.

Katy Perry túl szexi volt a Szezám utcában

Katy Perry dekoltázsa viszont már sok volt a szülőknek, hevesen tiltakoztak az internetre kikerült jelenet láttán, ahol az énekesnő Elmóval játszott a Szezám utcá-ban. Az alkotók végül tiszteletben tartották a nézők aggályait, a tévében már nem adták le az ominózus részt.

A Bob, a mester alkotói is kedveztek a nézőknek, volt, hogy újraszinkronizálták az egyik részt, ugyanis amikor a tapéta ráragadt a főszereplő fejére, kevéssé beszélt érthetően, és pár szülő úgy hallotta, káromkodik:

Láthattunk már gyerekműsorból komplett epizódot is, amely tele volt szexuális utalásokkal, ráadásul egy 1979-es darabról, a Rainbow egyik részéről van szó.

Ezt azonban soha nem szánták képernyős sugárzásra, eredetileg egy karácsonyi stábbulira készült, afféle paródiaként – az interneten azonban felbukkant, és sokan azt gondolták, valós epizódot láttak.