Nagy reményekkel indulnak az Eurovíziós Dalfesztiválon

Vágólapra másolva!
Egy észt páros, amelytől népük sokat vár, egy pörgősebb dallal érkező macedón lány és egy rettentő lassú, vontatott nótával próbálkozó finn duó szerepel cikksorozatunk 5. részében, amelyben az euróvíziós ellenfeleket mutatjuk be.
Vágólapra másolva!

Már nincs sok hátra a 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál kezdetéig, ahová – szokás szerint – egy sokak által kedvelt, sokak által viszont támadott, tehát megosztó szerzeménnyel jutott ki A Dalt megnyerő hazai előadó, idén történetesen Pápai Joci.

A 62. Eurovíziós Dalfesztivált május 9. és 13. között rendezik Kijevben. A magyar énekes a második elődöntőben, május 11-én, csütörtökön lép színpadra az Origo című dallal, de addig még épp van idő, hogy komótosan végignézzük, kikkel kerülhet szembe az elődöntőben vagy később a fináléban. Cikksorozatban mutatjuk be a lehetséges ellenfeleket, ez az 5. rész.

Koit Toome & Laura

A páros nem ma kezdte, 2005-ben és 1998-ban már képviselték Észtországot a versenyen, tinédzserként, amúgy mindkét énekes országában igen ismert. Általában külön dolgoznak, külön lépnek fel, most együtt megpróbálják a Verona című dallal.

Noha jó hangú énekesekről van szó, és bizonyára remek emberek, nem valószínű, hogy ez lesz a győztes dal, eléggé semmilyen popnóta, a klip pedig minden ötletet nélkülöz, amúgy 518 ezer megtekintésnél jár.

Jana Burceska

Macedóniát képviseli az énekesnő, aki 2011-ben lett ismert országában, amikor a helyi Idol-ban tett próbát (ennek a megfelelője volt nagyjából a magyar Megasztár). Közösségi, társadalmi aktivitása jelentős, dolgozik az UNICEF-fel, miközben többször próbálkozott helyi fesztiválokon.

A Dance alone című dala végre nem egy lagymatag, lassú, érzelgős muzsika, mint pár korábbi rivális szerzemény, amelyeket már bemutattunk. Fülbemászó a refrén, valami látványos színpadi show-val továbbjuthat a döntőbe. 2 millió 152 ezer megtekintése volt a klipnek, ez elég jónak számít, március 10-e óta hozta össze.

Norma John

Indie pop duóról van szó, a finn Leena és Lasse alkotja, akik régóta jó barátok. Annyit lehet róluk tudni, hogy lelki társak, a humoruk is ugyanolyan (noha ez a dalból vagy a klipből nem derül ki). 2017-ben megnyerték a finn válogatót. 15 éve dolgoznak együtt, minden zenéjüket és szövegüket ők írják.

Az Eurovíziós Dalfesztivál szavazói rendre képesek meglepni minket, de az elmondható, hogy a lassú, vontatott daluk két dologra jó: filmzenének vagy gyors elalvásra. Ettől függetlenül ott lehet a döntőben, de mi nem rohanunk beszerezni a duó eddigi dalait. A klip 409 ezernél jár, épp két hónapja került ki.