Megoldódhat Hollywood egyik rémes gyilkossági ügye

Hogan's Heroes, Bob Crane
Vágólapra másolva!
A népszerű színész, dobos és rádiós műsorvezető, Bob Crane 1978 júniusában 49 évesen vált gyilkosság áldozatává. Az azóta is megoldatlan, rejtélyes halálesetet közel negyven év után egy riporter göngyölítette fel.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról nemrégiben egy összeállításunkban mi is írtunk, az elsősorban a Hogan's Heroes című sorozat sztárjaként ismert Crane holttestét az arizonai Scottsdale-ben találták meg a szállásán (a színész egy színdarabot próbált a városban). A rendőrség később arra jutott, hogy egy kameraállvánnyal verték agyon, ezenkívül egy kábel volt a nyaka köré tekerve.

A nyomozás során eljutottak a férfi barátjáig, John Henry Carpenterig, aki épp akkor látogatta meg Crane-t, és akinek a bérelt autójában az áldozatéval megegyező ritka vércsoportú vérnyomokat találtak. Mivel azonban abban az időben még nem tudtak DNS-vizsgálatot végezni, egészen 1992-ig kellett várni, hogy Carpentert bíróság elé állítsák. A tárgyalás végén, 1994-ben viszont a férfit felmentették, Bob Crane meggyilkolásának ügye így megoldatlan maradt.

Bob Crane és családja 1965-ben Forrás: Kobal / The Picture Desk

Carpenter 1998-ban meghalt, a FOX 10 Phoenix bemondója, John Hook viszont úgy döntött, végérvényesen utánajár a rejtélynek, és újbóli tesztelésre küldte a gyanúsított által használt autóban talált vérnyomokat, hogy immár a legmodernebb DNS-vizsgálatoknak vessék alá őket, hiszen ez a technológia még a kilencvenes évekbeli tárgyalás idején is gyerekcipőben járt.

Az eredményt a riporter hétfő éjjeli műsorában hozza nyilvánosságra, egy Bob Crane fiából, az ügyészből, az esküdtszék elnökéből és Carpenter védőügyvédjéből álló testület előtt. „Habár nem vagyok nagy rajongója a 'lezárás' szónak, a családunk azt reméli, hogy Mr. Hook fáradozásai eredményre vezetnek ennek az ügynek a tisztázásában. De mindettől függetlenül

Mindannyiunknak nagyon hiányzik" – hozta nyilvánosságra egy közleményben az egész család nevében Robert Crane, a néhai sztár fia.