Egyszerre két csatornán debütál a Magyarországon forgatott Mars-sorozat

63055 Jihae as Hana Seung, Mission pilot, systems engineer.  The global event series MARS premieres on the National Geographic Channel in November 2016.  (photo credit: National Geographic Channels/Robert Viglasky)
Jihae as Hana Seung, Mission pilot, systems engineer. The global event series MARS premieres on the National Geographic Channel in November 2016. (photo credit: National Geographic Channels/Robert Viglasky)
Vágólapra másolva!
November 13-án a FOX is műsorra tűzi első epizódját a National Geographic új műsorának, a hazánkban forgatott Mars – Utunk a vörös bolygóra című sorozatnak.
Vágólapra másolva!

A National Geographic új alkotása a jövőbe repíti a nézőket, és egy elképzelt Mars-utazás történetét meséli el, ugyanakkor mégis valósághű marad, hiszen tudományos alapokra helyezve mutatja be a Mars-missziót. Ez a jövőbeli dokumentumsorozat egy olyan újszerű formátum, amelyben egyszerre lehetünk részesei egy izgalmas történetnek, és tudhatunk meg érdekes információkat a vörös bolygóról korunk ismert tudósaitól és kutatóitól - közölte a National Geographic.

A Mars egyszerre két csatornán debütál itthon Forrás: National Geographic Channels/Robert Viglasky/Robert Viglasky

A sorozat executive producere az Oscar-díjas Ron Howard, napjaink egyik legelismertebb hollywoodi filmese, akinek nevéhez többek között olyan alkotások fűződnek, mint az Apollo 13, az Egy csodálatos elme, ADa Vinci-kód, vagy az Inferno. A Mars- Utunk a vörös bolygóra sorozat kapcsán Ron Howard elmondta, hogy producer társával, Brian Grazerrel olyan műsort akartak készíteni, amely egyszerre érdekes a mozirajongóknak és a tudományos műsorok kedvelőinek, és amely nemcsak a száraz tényeket ismerteti, hanem egészen közel hozza az űrutazás és a Mars-kutatás témáját az emberekhez.

A Mars – Utunk a vörös bolygóra című sorozatot világpremierrel mutatja be 171 országban a NatGeo. Hazánkban a nézők a National Geographic és a FOX csatornán is megtekinthetik a premier epizódot, ugyanis november 13-án 21 órakor mindkét csatorna műsorra tűzi az alkotást. A sorozat további epizódjait a NatGeón követhetik majd a nézők, vasárnaponként 21 órakor.