Loch Ness, királynő, szélhámosok – ez vár ránk a tévében

sorozat
Vágólapra másolva!
A legtöbb új tévéműsor már elindult szeptemberben, októberben, az év fennmaradó két hónapjában is érkezik még azonban pár ígéretes projekt, sorozatok és nem fikciós műsorok egyaránt. A Downton Abbey színésznője szélhámosnak áll, újraélesztik Mark Wahlberg Orvlövész-ét, Neil Gaiman a saját könyvéből csinál sorozatot, miközben David Attenborough és a Top Gear eredeti csapata is új munkát vállal. 
Vágólapra másolva!

A tévécsatornák a legnagyobb dobásaikat hagyományosan az új évad kezdetére, augusztus végére, szeptember elejére tartogatják, de természetesen a későbbiekben is fenn kell tartaniuk a nézők érdeklődését – így nem meglepő, hogy az utóbb ellőtt műsorok között is lehet izgalmas kezdeményezésekkel találkozni. Az amerikai és a brit kínálatból válogattunk, íme, tíz érdekes projekt a közeljövőből:

The Crown (november 4., Netflix)

Brit-amerikai sorozat II. Erzsébetről, akit a legutóbb a Wolf Hall-ban látott Claire Foy játszik. A szériát hatévadosra, hatvanepizódosra tervezik, a királynő életét 1947-es esküvőjétől kezdve egészen napjainkig bemutatnák, a brit történelem számos alakját megidéznék – Winston Churchillt például Jon Lithgow alakítja.

Close to the Enemy (november 10., BBC Two)

A hatrészes minisorozat a második világháborúba röpíti vissza a nézőket, javarészt egy londoni hotelben játszódik, amelyet aztán bombatalálat ér. A projektet a Gideon lányá-ért Emmy-díjra jelölt Stephen Poliakoff jegyzi, a színészek részéről pedig jelentős sztárparádéra számíthatunk, hisz többek között Angela Bassett, Jim Sturgess, Freddie Highmore és Alfred Molina is megjelenik.

Good Behavior (november 15., TNT)

A történet középpontjában egy Letty Dobesh nevű nő áll, aki tolvajként és szélhámosként leülte börtönbüntetését, most próbálja újra megtalálni a hangot tízéves fiával – miközben hall egy bérgyilkosakcióról is, amelyet próbál megakadályozni.

A főszerepet a Downton Abbey Lady Crawley-ja, Michelle Dockery játssza,

a széria alapjául szolgáló könyvsorozatot a Wayward Pines-t is jegyző Blake Crouch írta, ő az Origónak is adott interjút korábban.

Shooter (november 15., USA Network)

Már júliusban láthattuk volna, de a dallasi, majd a Baton Rouge-i lövöldözés után a USA Network úgy döntött, hogy egy időre jegeli a sorozatot – a sztori ugyanis egy mesterlövészről szól, akit ártatlanul vádolnak egy gyilkossággal.

A széria Stephen Hunter Hajtóvadászat című bestsellerén alapul,

egyébként a szintén a könyvből merítő Orvlövész képernyős változata, Mark Wahlberg után Ryan Phillippe játssza el ugyanazt a figurát.

Shut Eye (december 7., Hulu)

Sorozat egy bukott bűvészről, aki jövendőmondónak áll, pénzért jósol a kuncsaftjainak. A főszerepet Jeffrey Donovan (Minden lében négy kanál, Fargo) játssza, az alkotó Les Bohem, aki – többek között Steven Spielberggel közösen – Emmy-díjat is kapott a Harmadik típusú emberrablások című sorozatért.

Anansi Boys (dátum nélkül, BBC)

Neil Gaiman azonos című regényének, a magyarul Anansi fiúk címen olvasható könyvnek az adaptációja, az író executive producerként is részt vesz a megvalósításban.

A történet középpontjában egy afrikai pókisten mai alakja, valamint annak két fia áll,

akik apjuk haláláig nem is tudnak egymásról. A sorozat elvileg még idén érkezik, de a szereposztásról egyelőre nincs hír, a korábbi rádiós változatban Lenny Henry adta a hangját a fiúknak.

Neil Gaiman 2015-ben Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jemal Countess

Loch Ness (dátum nélkül, ITV)

Már csak a címbeli helyszín miatt is érdekes lehet a brit ITV produkciója, amelynek szintén nincs még konkrét premierdátuma, de a megjelenését ugyancsak idénre ígérték. Krimisorozatról van szó, az amúgy is rejtélyes Loch Nessnél egy holttestet és egy emberi szívet találnak, az ügyet pedig a helyi nyomozónőnek (Laura Fraser) kell megoldania, aki még csak hasonlóval sem találkozott soha.

Loch Ness nem csak a szörny miatt rejtélyes hely Forrás: Wikipedia

A sorozatokon túl a nem fikciós produkciók között is akad olyan, amely a magyar nézőket is érdekelheti – ezek közül hármat ajánlanánk a figyelmükbe:

Planet Earth II (november 6., BBC)

A tévés ismeretterjesztés legendás alakja, David Attenborough 90 évesen sem pihen, az itthon is népszerű Bolygónk, a Föld-nek a folytatását is ő narrálja. A 2006-os eredeti az első HD-ben forgatott dokumentumsorozat volt, a mostani etap pedig az eltelt tíz év technikai vívmányaira alapoz, 4k-ban, drónok bevetésével vették fel. Az első rész a Karib-tenger világát mutatja be.

The Grand Tour (november 18., Amazon)

Miközben a Top Gear-t átadták Matt LeBlanc-nak és Chris Evansnek, az eredeti műsorvezetők, Jeremy Clarkson, Richard Hammond és James May elhatározták, hogy csinálnak egy új autós műsort – ennek a végeredményét láthatják november 18-án az Amazon nézői. A cím már sejteti, hogy

a trió sokat fog utazni a produkcióval,

az első három részt az Egyesült Államokban, Dél-Afrikában, illetve az Egyesült Királyságban forgatták.

White Rabbit Project (december 9., Netflix)

A Mythbusters, vagyis az Állítólag... építőcsapatának, a kísérletekben segítő háttércsapatnak a saját műsora. Kari Byron, Tory Belleci és Grant Imahara ezúttal is különös tárgyakat és eseményeket vizsgál, lesz szó új technológiákról, második világháborús fegyverekről, börtönből való szökésekről is – természetesen úgy, hogy mindig újraépítik az adott tárgyat, rekonstruálják az adott esetet.

A White Rabbit Project csapata Forrás: Netflix