Hosszú combok éjszakája

Balog Brigitta
Vágólapra másolva!
"Ez pusztítóan rossz volt, egy nagy semmi, kész vagyok, elvetted az életkedvemet" - osztotta ki az egyik énekesnőt Keresztes Ildikó, de a gyengébb produkciók után mindig jött valami izgalmas, ügyes előadás a Star Academyben, két-három csúcsponttal. 
Vágólapra másolva!

Szokás szerint laza viccelődéssel kezdődött: Majka szerint jót tenne a műsornak, ha rálépne Ördög Nóra hosszú ruhájára, és az leszakadna műsorvezető-társáról. Nem húzták sokáig, Szűcs Randy kezdte a show-t, a felkonf szerint egy igazi holland-magyar macsó: az első hét önbizalom-hiányos állapota után

javult valamelyest az ifiúr önértékelése,

a Livin' La Vide Locát énekelte. Pásztor Anna szerint a „a nézést kell a testre átterjeszteni", amúgy egy fékezett habzású Ricky Martint látott. „Egyél többet kisfiam, de igen, így kell elkezdeni egy show-t" – kommentálta a cingár legényke fellépését Keresztes. 100-ból 85 pontot kapirgált össze.

Budavári Zita Forrás: tv2

Budavári Zita azzal fenyegetőzött, hogy elindult a nővé válás útján, és ezt megmutatja majd a színpadon, és tényleg tisztességes produkcióval érkezett. Arnoldnak volt baja a héten, a betegség mellé egy Király Viktor-slágert kellett elénekelnie, aki ugye ott ücsörög a zsűriben (mégsem ő izzadt meg főképp, hanem Majka, aki szerint borzasztó meleg van a backstage-ben). Bene Barbarát alapvetően dicsérte a zsűri, 92 ponttal meg is támogatta mondandóját, ezzel a lány átvette a vezetést.

Balog Brigitta színpadra termett, nincs kétség Forrás: tv2

Balog Brigitta korábban már kétszer kiválóan énekelt, most valahogy nem volt az igazi a Beyoncé-dallal, de legalább csinos volt, és úgy nézett ki, mint egy nemzetközi popsztár. Szegény Hanna egy Zámbó Jimmy-nótát kapott, táncosokat viszont nem, egyedül bóklászott a színpadon, jobbra lépett, balra lépett: jó a hangja, de kicsit olyan volt, mintha a Fásy mulató egyik fellépőjét láttuk volna, jóllehet, itt tízszer akkora a színpad és jelentősebb a technika.

Fazekas Eszter Forrás: tv2

Michael Jackson-sláger jött, a They Don't Care About Us, Ossó Balázs próbálta magát beleélni a világfájdalomba. A szintén szépséges, hazai popsztárnak esélyes Eszter következett, Whitney Houstont kapott, a One Moment In Time-ot, így neki sem volt könnyű dolga, Keresztes Ildikó ki is osztotta. „Ajándék volt ez a dal neked, de akadtak nagyon bizonytalan részek benne" – kommentálta a fellépést Király Viktort.

Szegény Libor Laura Tina Turnert kapott, de nyomokban, másodpercekre sem tudott a roppant karakteres előadó, világsztár nyomába érni. Előadása közben a zsűritől sok segítséget nem kapott: Viktor szigorúan, feszülten a fejét ingatta végig, mintha a gatya szorítaná, Keresztes pedig olyan szomorúan-dermedten nézett, mintha temetésen lenne.

"Kész vagyok, elvetted az életkedvemet. Nem az angollal volt a baj, felőlem énekelhettél volna mongolul is" – közölte nyersen: ezért is jó zsűritag, mert nem mismásol. 15 pontot adott neki, ennél mindenki többet kapott.

Szőcs Reni kiváló volt Forrás: tv2

A kellemetlen középszer után kellett valami felemelő, színvonalas, így pont jókor jött Szőcs Renáta, aki megint remekelt, 97 pontot zsebelt be a zsűritől, Vastag Csaba 25-öt adott neki. Illés Adrián Mester Tamás dalával állt a Star Academy színpadára, Majka szerint kívülről, hátulról nem volt nagy szám, de a zsűrinek tetszett, ezzel a 3. helyre ugrott.

Hegyi Dávid Forrás: tv2

Hegyi Dávid a Freedomot énekelte George Michaeltől, a meleg stúdióban, lángnyelvek mellett, bőrdzsekiben, hosszú combú, igen formás táncosnők között, nyilván alig izzadt. 94 ponttal honorálták teljesítményét. Az a nő jött, akivel Dávid pár forró csókolt váltott a jakuzziban, Pádár Alexandra egy Amy Winehouse-dallal érkezett.

Remekül mutat a képernyőn, jó a hangja,

kétségkívül színpadra termett, a zsűri persze olvadozott is. „Azt csinálsz a házban, amit akarsz... ne legyünk álszentek. Legyél csak megosztó" – közölte Keresztes (nyilván a buja jelenetekre célozva), 24 pontot adott. 97 pontot jegyzett, ezzel holtversenyben az első helyre lőtte magát.

Pádár Alexandra bőrnadrágban tűnt fel Forrás: tv2

Bereményi - Cseh Tamás dallal sem gyakran találkozik az ember hazai tehetségkutatókban. Pásztor Anna volt az első értékelője az Iván által előadott számnak (mint Bereményi Géza lánya), tetszett neki az üzenet, az előadás. Vastag szerint a srác Justin Timberlake és Elton John törvénytelen gyermeke, Király Viktor szerint ő az egyik legjobb és legőszintébb előadó a csapatban. Megkapta a 100 pontot, de azért a Budapest című dalt inkább hallgassuk eredetiben.

A show legvégén a három veszélyzónás előadóból Kelemen Lacit mentette meg a közönség, Erikát pedig a zsűri. Libor Laura ezzel kiesett, számára véget ért a Star Academy.