Szétszéledtek Az elit alakulat tagjai

Az elit alakulat
Vágólapra másolva!
15 éve, 2001. szeptember 9-én indult Az elit alakulat, talán a legjobb sorozat, amelyet valaha készítettek a második világháború borzalmairól. A valós eseményeken alapuló történet mellett a szériát a karakteres színészek vitték előre – utánanéztünk, mi lett velük, min dolgoznak jelenleg.
Vágólapra másolva!

Az elit alakulat egy valóban létezett második világháborús egység, az Easy század történetét mutatta be, a 2001-ben még élő veteránok némelyikét láthattuk is az epizódok elején. Közülük már csak Donald Malarkey él, július végén töltötte be a 95. életévét – egykori bajtársai közül a Vad Billnek becézett William Guernere halt meg legkésőbb, 2014-ben.

Az elit alakulat egy része Forrás: HBO

De lássuk, merre járnak az őket és a többieket alakító színészek! Természetesen nem sorolunk fel mindenkit, hiszen a sorozatban rengetegen játszottak, aki viszont az emlékezetünkben komolyabban megragadt, arról mindenképp szót ejtünk.

Damian Lewis (Richard Winters)

Szép karriert futott be Az elit alakulat után, sorozatok közül hosszabban láthattuk az Életfogytig zsaru-ban, a Homeland-ben és a Wolf Hall-ban is, utóbbiban VIII. Henriket játszotta. A Homeland-ért Golden Globe-ot is kapott, jelenleg a Billions-ban szerepel Paul Giamatti oldalán. 2007-ben elvette Helen McCrory színésznőt, két gyerekük van.

Damien Lewis mint Richard Winters Forrás: HBO

Ron Livingston (Lewis Nixon)

Legutóbb Az 5. hullám című sci-fiben láthattuk, előtte a Vakáció-ban szerepelt. Közvetlenül Az elit alakulat után az Ügyvédek című sorozatba igazolt, majd a Szex és New York-ban is feltűnt nyolc epizódban, hosszabban játszott a Túsztárgyalók-ban és a Gengszterkorzó-ban. A felesége 2009 óta Rosemarie DeWitt színésznő, egy gyerekük van.

Ron Livingston mint Lewis Nixon Forrás: HBO

Donnie Wahlberg (Carwood Lipton)

Mark Wahlberg bátyját a Wahlburgers című realityért kétszer jelölték Emmy-díjra, jelenleg a Zsaruvér-ben láthatjuk. Benne volt több Fűrész-filmben, sorozatok közül többek között a Boomtown-ban és a Szökésben című szériában vállalt komolyabb szerepet. 2008-ban elvált két gyereke anyjától, 2014-ben elvette Jenny McCarthy színésznőt.

Donnie Wahlberg mint Carwood Lipton Forrás: HBO

Scott Grimes (Donald Malarkey)

Az Amerikai fater-ban ő Steve Smith hangja, a Family Guy-ban pedig Joe néha megjelenő fiának, Kevin Swansonnak kölcsönzi a hangját. A Vészhelyzet-ben Archie Morrist játszotta 112 epizódban, ez után viszont jobbára csak vendégszerepekben láthattuk olyan sorozatokban, mint a Dexter, az NCIS, a Gyilkos elmék. 2007-ben elvált két gyereke anyjától.

Scott Grimes mint Donald Malarkey Forrás: HBO

Peter Youngblood Hills (Darrell "Shifty" Powers)

Az elit alakulat óta csupán hét szerepét tartja számon az IMDb, abból is az egyiket egy rövidfilmben kapta. Pár feledhető film (Terror a tenger alatt, Atomtámadás) után A Wall Street farkasá-ban is megjelent, és a Foyle háborúja egyik epizódjában is láthattuk.

Peter Youngblood Hills mint Shifty Forrás: HBO

Shane Taylor (Eugune "Doc" Roe)

Jelenleg a Hunter Killer című filmet forgatja, korábban benne volt többek között A triffidek napja minisorozatos remake-jében, illetve a Válaszcsapás-ban. Videojátékokhoz is szívesen adja a hangját, egyébként pedig nős, két gyerek édesapja.

Shane Taylor mint Doc Forrás: HBO

Rick Gomez (George Luz)

Szintén nem egy videojátékban hallhattuk már a hangját, de olyan rajzfilmsorozatokban is, mint Az osztálytársam egy majom vagy Az élet és Tim. A Miért pont Brian?-ben és A törvény emberé-ben hosszan benne volt, olyan szériákban vendégszerepelt, mint a Minden lében négy kanál vagy a Hawaii Five-0. 2001 óta Jenifer Wymore színésznő férje, két gyerekük van.

Rick Gomez mint George Luz Forrás: HBO

Michael Cudlitz (Denver "Bull" Rendleman)

Az utóbbi időben kissé megváltozott a külseje, vörös hajjal és pofaszakállal küzd a zombik ellen a The Walking Dead Abrahamjeként – a hatodik évad indulásakor nyilatkozott az Origónak is. Láthattuk a Terepen című sorozatban is, a Túsztárgyalók-ban pedig Ron Livingstonnal játszott újra együtt. Házas, ikerfiai 1997-ben születtek.

Michael Cudlitz mint Bull Forrás: HBO

Nicholas Aaron (Robert "Popeye" Wynn)

Mostanság főleg videojátékokban utazik, Az elit alakulat után csak egy-két epizódban láthattuk sorozatokban, például a Baleseti sebészet-ben, A terror útjai-ban, az Outlander – Az idegen-ben.

Nicholas Aaron mint Popeye Forrás: HBO

Ross McCall (Joseph Liebgott)

Több sorozatban vállalt komolyabb munkát, benne volt az Ütközések-ben, a 24: Élj egy új napért!-ban és A nagy svindli-ben is. Vendégszerepelt többek között a Dr. Csont-ban, a Castle-ben, a New York-i helyszínelők-ben, a Szellemekkel suttogó-ban, utóbbi főszereplőjével, Jennifer Love Hewitt-tal jegyben is járt egy ideig.

Ross McCall mint Joseph Liebgott Forrás: HBO

James Madio (Frank Perconte)

A Bírósági tárgyalás-ban tizenhárom epizódban láthattuk, ezenkívül csak vendégszereplő volt jó pár sorozatban, például a Las Vegas-ban, a Miami helyszínelők-ben, a Dr. Csont-ban, a Castle-ben, legutóbb pedig a Zsaruvér-ben.

James Madio mint Frank Perconte Forrás: HBO

Philip Barantini (Wayne "Skinny" Sisk)

Legutóbb a Baleseti sebészet egyik epizódjában tűnt fel, előtte például a Muskétások-ban és a Doktorok-ban láthattuk, szintén csak egy-egy epizódban. A Liverpool FC nagy rajongója, miután az angol városban született.

Philip Barantini mint Skinny Forrás: HBO

Dexter Fletcher (John Martin)

A Wild Bill írójaként és rendezőjeként BAFTA-díjra jelölték, ő rendezte az Eddie, a sas című filmet is. Színészként a Hotel Babylon-ban szerepelt hosszabban, de láthattuk A szűz királynő című minisorozatban is. 1997 óta házas, litván feleségét Nagy-Britanniában és Litvániában is elvette, egyik esküvőjén Alan Rickman, a másikon Eric Stoltz volt a tanúja.

Dexter Fletcher mint John Martin Forrás: HBO

Neal McDonough (Lynn "Buck" Compton)

Szívesen foglalkoztatott színész, újabban a Briliáns elmék-ben és A zöld íjász-ban láthattuk, utóbbiban játszott szerepét A holnap legendái-ban is megismételte. A Született feleségek-ben ő volt Dave Williams, de emlékezeteset alakított többek között A törvény emberé-ben és a Különvélemény-en is. 2003-ban nősült, öt gyereke van.

Neal McDonough mint Buck Forrás: HBO

Robin Laing (Edward "Babe" Heffron)

Négy éve szerepel egy Glasgow-ban játszódó szappanoperában, a River City-ben, de a Waterloo Road-ban is láthattuk több epizódban. Jelentősebb filmjei voltak a Fegyverszünet karácsonyra és a Mocsok.

Robin Laing mint Babe Forrás: HBO

Frank John Hughes (William "Wild Bill" Guernere)

A 24 hetedik és nyolcadik évadjában is játszott, a Maffiózók-ban is benne volt, miközben olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint a Nyomtalanul, a Monk, a flúgos nyomozó, az NCIS vagy a Gyilkos elmék. 1987 óta házas, egy gyerek apja, egyébként publikáló költő is, példaképe Charles Bukowski.

Frank John Hughes mint Wild Bill Forrás: HBO

Kirk Acevedo (Joe Toye)

A 12 majom sorozatváltozatának egyik főszereplője, korábban is számos szériában láthattuk hosszan, A Donnelly klán-ban, A rejtély-ben és a New York-i nyomozók-ban is számítottak rá. 2005-ben nősült, kolléganőjét, Kiersten Warrent vette el, egy gyerekük született.

Kirk Acevedo mint Joe Toye Forrás: HBO

Rene L. Moreno (Joseph Ramirez)

2010 óta nem láthattuk képernyőn, de Az elit alakulat óta amúgy is csak vendégszerepeket kapott, legutóbb a Spangli-ban. Előtte olyan szériákban tűnt fel, mint a Vészhelyzet, a Döglött akták, a Hősök, a Helyszínelők, az NCIS, a Dr. Csont.

Rene L. Moreno (jobbra) mint Joseph Ramirez Forrás: HBO

Eion Bailey (David Kenyon Webster)

Legutóbb az Egyszer volt, hol nem volt-ban láthattuk 19 epizódban, de az AXN-en frissen indult Zaklatók-ban is több részben közreműködött – akárcsak a Vészhelyzet-ben, a Ray Donovan-ban, a Kettős ügynök-ben is. 2007-ben Daytime Emmyt nyert a Life of the Party-ért.

Eion Bailey mint David Kenyon Webster Forrás: Origo

Matthew Settle (Ronald Speirs)

A Gossip Girl – A pletykafészek-nek mind a 121 epizódjában láthattuk, de például a Vészhelyzet-ben vagy a Testvérek-ben is több részben játszott. Feleségétől 2011-ben vált el, egy gyerekük van.

Matthew Settle mint Ronald Speirs Forrás: HBO