Túlélők mesélnek a 2001-es World Trade Center elleni támadásról

9/11: The Fireman's Story
NGCUS Ep Code: 9303
NGCI IBMS Code: 040804 carol highsmith america american New York City Skyline World Trade Center
New York City Skyline - World Trade Center. This image is available from the United States Library of Congress's Prints and Photographs division under the digital ID highsm.12368. This work has been released into the public domain by its author, Carol M. Highsmith. This applies worldwide.
Vágólapra másolva!
Egész estés műsorfolyammal emlékezik meg a 2001-es World Trade Center elleni támadásról a National Geographic Channnel. A merénylet 15. évfordulóján, 2016. szept. 11-én a csatorna több dokumentumfilmet is vetít a témában, melyekben szemtanúk, a mentésben részt vevő tűzoltók, rendőrök és túlélők is megszólalnak.
Vágólapra másolva!

A műsorfolyamot a 9/11: A legcsodásabb megmenekülés című alkotás nyitja, amely Pasquale Buzzelli történetét mutatja be. A férfi az egyik falból kiváló betonlapban kapaszkodott meg, amikor omlani kezdett az épület, és a megsemmisülőben lévő lépcsőházban szörfözött alá 15 emeletet. A műsorban maga a túlélő meséli el hihetetlen menekülésének történetét.

A World Trade Center Forrás: NatGeo

Majd bemutatásra kerül többek között az a tűzoltóállomás, amely az ikertornyok mellett állt, és ahonnan a tűzoltók elsőként érkeztek a helyszínre, hogy megkezdjék a mentést.

A NatGeo filmje archív felvételek és szemtanúk beszámolói segítségével rekonstruálja a szörnyű napot, és állít emléket a Ten House tűzoltóállomás hőseinek.

A mentésről is láthatunk filmet Forrás: Vincent Geloso/ Ten House/Vincent Geloso/Ngc

Ezután a 9/11 életmentő rendőreicímű műsorban azEmergency Service Unit-ot (ESU), a New York-i rendőrség különleges egységét ismerhetjük meg, akik a szeptember 11-i áldozatok mentéséből is kivették a részüket.