40 éve indult a Muppet Show, nézze meg itt az elsőt!

Muppet Show
Vágólapra másolva!
A modern, szexista bábokkal feltámasztott verziója már nem volt olyan kelendő.
Vágólapra másolva!

A The Muppet Show Jim Henson szüleménye: 1974-ben készítette az első pilotot, majd egy évre rá a következő, és ezzel házalt, eleinte az USA-ban. Az amerikai tévétársaságok érdeklődését nem különösebben keltette fel, de az angol ITV már rákapott, öt évadnyi ment le belőle 1976 szeptembere és 1981 márciusa között.

Nézze csak, itt az első rész!

Az epizódokat az ATV-hez tartozó Elstree Studios épületében vették fel, Borehamwoodban, 120 rész készült ott. Négy Emmy-t és hét másféle tévés díjat nyert az öt év alatt.

Jim Henson a Szezám utcá-val robbant be a köztudatba, majd ennek sikere nyomán készítette a Muppet Show-t. Az úttörő bábprodukció ez idő alatt számos vendégsztárt foglalkoztatott, a műsorban olyan hírességek is megjelentek, mint például Diana Ross, Elton John, Johnny Cash, John Cleese vagy Steve Martin. 1990-ben a tévés szakember toxikus sokk zindrómában váratlanul meghalt.

A bábok később sem mentek ki a divatból, több folytatásban élvezhették a gyerekek, megjelent velük képregény, mesekönyv, de még modern verziót is készített az amerikai ABC 2015-ben.

Forrás:ITV

Az új műsort a gyenge nézettség mellett a konzervatívok felháborodása söpörte el: A One Million Moms nevű szülői médiafigyelő szervezet szerint a szülők igencsak meglepődhettek a szeptember 22-én lement első adáson, hiszen "ez már nem a hetvenes évek családbarát Muppet Show-ja". A szervezet sérelmezte, hogy a

The Muppets-ben olyan témák merülnek fel, mint a szex, a drogok, az abortusz

vagy a promiszkuitás. Már az a beharangozó sem tetszett nekik, amely teljes meztelenséget ígért egy országos adón, utalva arra, hogy a főszereplő, Breki nem visel ruhát.