Minden, amit a Trónok harca folytatásáról tudni lehet

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Eddig főképp a rossz hírekre koncentráltunk: a vártnál később érkezik, és rövidebb lesz. De kifejezetten izgalmas információkat is lehet már tudni kedvenc fantasysorozatunk következő szezonjáról. Mindent összeszedtünk.
Vágólapra másolva!

A Trónok harca hatodik évadának pár hónappal ezelőtti véres zárlata egyúttal azt is jelenti, hogy rögvest elkezdhetjük várni a hetediket, és persze spekulálhatunk azon, mi is vár ránk. Addig is lássuk a tényeket!

Egy új csatlakozó

A leginkább Bridget apukájaként (Bridget Jones-filmek) ismert Oscar-díjas Jim Broadbent az új szezon első epizódjában debütál, méghozzá a hírek szerint egy igen jelentős szerepben. Mivel egyelőre nincs hír róla, hogy több részben is benne lenne, esetleg állandó szereplővé válna, lehetséges, hogy egy olyasfajta kulcsfontosságú mellékszerepet szánnak neki, mint amilyen az előző évadban Ian McShane-é volt.

Forrás: Justin Tallis / AFP

A munkálatok már javában zajlanak

Habár az évad cselekményéről még nem lehet részleteket tudni, azért a készítők nem hagytak minket kedvcsináló előzetes nélkül. Ebben a kétperces videóban azt láthatjuk, hogy a produkciós munkálatok már javában zajlanak, és a berendezők, a kosztümösök, a díszletesek mind a fedélzeten vannak, sőt a forgatókönyvírók sem tétlenkednek. Az előkészületeket mutató képsorok alatt pedig az előző évad végének legjelentőségteljesebb sorait hallgatva nosztalgiázhatunk.

Tovább árnyalják Sansa és Jon kapcsolatát

Habár részletekbe nem bonyolódott, a Sansát alakító Sophie Turner egy Comic-Conon zajlott panelbeszélgetésen elárult néhány infót arról, hogy az új évadban meg fog változni a Stark lány és féltestvére/unokatestvére viszonya.

Forrás: HBO

„Nem hiszem, hogy Sansa úgy érzi, Jon alkalmas Deres és egész Észak vezetésére.

És ezzel egyet kell hogy értsek. Jonnak csodálatos a jelleme, van ereje meghozni az elkerülhetetlen döntéseket, de hogy ez vajon hasznára válik-e bárkinek, az már egy másik kérdés” – elmélkedett a színésznő.

Lelepleződik Cersei igazi jelleme

A Cersei-vel kapcsolatos jövőbeli történésekről D. B. Weiss ötletgazda árult el részleteket. „A következő évad jó része éppen erről fog szólni: hogy megtudjuk, milyen is Cersei valójában. Kicsoda ő? Korábban olyan borzalmas dolgokat követett el, amelyek alapján kegyetlen jellemnek gondolhatjuk, de az egyetlen, amit biztosan tudhatunk róla, hogy ennek ellenére igazán mélyen szereti a gyerekeit. Most azonban az, hogy már egy sincs életben közülük, nagyon érdekes helyzetet teremt a számunkra.

ígérte az alkotó.

Forrás: HBO

Az Éjkirály érkezésére is számíthatunk

A hatodik évad felénél úgy tűnt, Bran véletlenül utat nyit a Mások (élükön vezetőjükkel, a hátborzongató Éjkirállyal) számára a Faltól délre – és a másik ötletgazda, David Benioff mindezt meg is erősítette. „A Fal nem csak egy fizikai struktúra, amely távol tartja a holtak seregét. És ha a vadaknak már sikerült áttörniük, akkor az Éjkirálynak erre még több lehetősége van, hiszen a csapatai szó szerint bármit megtesznek, amit mond nekik. Szóval mostantól már ebben az irányban gondolkodunk” – mondta Benioff.

Forrás: HBO

Ez lesz az utolsó előtti, eddigi legrövidebb évad

Az HBO még áprilisban jelentette be, hogy a hetedik évaddal biztosan visszatér a Trónok harca, az alkotók pedig kitartanak amellett, hogy ezenkívül már csak egy szezont készítenek, amely majd várhatóan 2018-ban kerül adásba. Azt is lehet tudni, hogy a hetedik évad mindössze hét epizódot számlál – az eddigi tízrészes szezonokkal szemben.

Forrás: HBO

A vég kezdete

Minket valójában már az elejétől kezdve az izgatott, hogy ne egy olyan műsort csináljunk, amelyben minden évad egy új sztorit indít be, hanem egy olyat, ami egyetlen hatalmas történet, anélkül, hogy hozzácsapnánk további extra órákat, csak mert az emberek még nézik. Valami olyasmit akartunk, amit az emberek az elejétől a végéig követnek, és így nyer értelmet egyetlen folytatólagos sztoriként. És ebből az irányból szemlélve most már határozottan elérkeztünk a végjátékhoz” – nyilatkozta Benioff.

David Benioff és D. B. Weiss a tavalyi Emmy-gálán Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / AFP

Daenerys a kapuk előtt

A végjáték pontos mibenlétét Weiss elemezte tovább.

A nagy kérdés eddig is az volt, hogy mikor száll végre tengerre, és mikor tér vissza a szülőföldjére. Hosszú ideje van távol, így ez valami olyasmi, amit az embereknek egyszerűen muszáj lesz látniuk. Hiszen tudjuk, hogy nem vakációzni indul... Amikor visszatér Westerosba, beindulnak az események. A hazatérése lesz az első dominó a sorban.”

Forrás: HBO

A rendezők

Az Entertainment Weekly szerint a hetedik évad egyes epizódjainak megrendezésére olyan direktorok szerződtek le, mint Alan Taylor (Thor: Sötét világ, Terminátor: Genisys), Jeremy Podeswa (Gengszterkorzó), Mark Mylod (Törtetők, Shameless – Szégyentelenek) és Matt Shakman (Doktor House, A férjem védelmében, Fargo).

Alan Taylor a Terminátor: Genisys forgatásán Forrás: Paramount Pictures / Archives du 7eme Art / Photo12

A premier

Eddig az volt a szokásos menet, hogy a Trónok harca aktuális évadai mindig áprilisban debütáltak – ezúttal azonban sajnos másképp lesz. Nemrégiben ugyanis az alkotók bejelentették, hogy fel kell készülnünk egy hosszabb szünetre.

Ez pedig azt jelenti, hogy a napfényes időjárás nem szolgál minket a továbbiakban. Emiatt addig kell várnunk a forgatással még az amúgy meglehetősen napsütéses helyszíneinken is, amíg nem érkezik egy jó kis csúf, szürke, borongós idő” – nyilatkozta David Benioff és D. B. Weiss. Azóta az is kiderült, hogy a hetedik évad bemutatójára jövő nyáron, valamikor júniusban kerül sor –

a tél tehát a legnagyobb napsütés közepette érkezik.

Forrás: HBO