Hamarosan érkezik a közmédia új csatornája

Tévé nézés, tévéző család, megszűnő csatornák
Vágólapra másolva!
Július 15-én elindul az M5 HD program tesztsugárzása a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós kínálatában. A csatorna HD-minőségben, az egész országban elérhető lesz, ezzel az előfizetési díj nélkül elérhető, nagyfelbontású tévécsatornák száma ötre bővül.
Vágólapra másolva!

Az ingyenes digitális televíziózást az egész országban biztosító Antenna Hungária Zrt. MinDig TV digitális földfelszíni televíziós kínálata augusztus 1-jétől az M5 HD csatornával bővül, július 15-én pedig elindul a tesztsugárzás. A program HD-minőségben, az egész országban elérhető lesz, ezzel

az előfizetési díj nélkül elérhető nagyfelbontású tévécsatornák száma ötre bővül.

Az M5 HD csatorna a C multiplexen, az 5. programhelyen lesz elérhető.

Új csatornával bővül a kínálat Forrás: AFP/Scanpix

Az MTVA és a Duna Msz Zrt. tervei szerint az M5 HD csatorna az indulását követően az M4 Sport mellett az olimpiával párhuzamosan egyéb sportesemények, ill. egyidejű magyar olimpiai események esetén biztosítja azok otthoni, egyidejű követehetőségét.

Az olimpia végeztével az M5-re kulcsszerep hárul abban, hogy Magyarország történetében először a teljes paralimpia is követhető lesz a közszolgálati adókon. Szeptember végétől az M5 oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatornaként működik tovább, napközben főként ismeretterjesztő és oktatási műsorokkal, majd este főműsoridőben a magyar, és az európai magaskultúra nagyköveteként Bartók televízióként - írja az mmonline.

A programátrendezések miatt 2016. július 15-én rövid, maximum 5 perces műsorkiesés várható.