Az X-Men világa a képernyőn folytatódik tovább

X-Men: Apokalipszis
A legutóbbi X-Men-film, az X-Men: Apokalipszis
Vágólapra másolva!
Az X-Men-filmek atyja, Bryan Singer hozza tető alá a mutáns szuperhősök kalandjairól szóló akció-kaland sorozatot, ami a Foxnál debütál majd.
Vágólapra másolva!

Az egyelőre cím nélküli széria két átlagos szülőt mutat be, akik felfedezik, hogy gyermekeik különleges képességek birtokában vannak. Mivel a mutánsokra nem néznek jó szemmel a társadalomban, ezenkívül a kormány is ellenséges velük, a családnak menekülnie kell. Hamarosan csatlakoznak egy mutánsokból álló titkos csoporthoz, akikkel együtt ők is elkezdik a túlélésért folytatott harcot.

A legutóbbi X-Men-film, az X-Men: Apokalipszis Forrás: 20th Century Fox / Collection Christophel

A sorozat forgatókönyvírója az a Matt Nix lesz, akit a Furcsa páros és a Minden lében négy kanál ötletgazdájaként ismerhetünk, az executive producerek közt pedig a legtöbb X-Men-film rendezőjét, Bryan Singert is ott találjuk.

A széria a 20th Century Fox Television és a Marvel Television koprodukciójában jön létre. A Fox ezzel a produkcióval tör be először a Marvel képregényes univerzumába, hiszen eddig csak a DC Comics képregényeit adaptálták (lásd: Gotham, Lucifer). Nemrég ugyan szó volt róla, hogy sorozatot készítenek a Marvel-féle Hellfire-ből is, de ez a projekt egyelőre nem haladt semennyit sem.

Bryan Singer az X-Men: Apokalipszis premierjén Forrás: Daniel Leal-Olivas / AFP

Ehhez hasonlóan habár korábban többször is láthattunk már az X-Manekkel a középpontban készült animációs tévésorozatokat, ez lesz az első élőszereplős X-Men széria a televízióban.

A Marvel-szuperhősök egyébként egy ideje elég erősen képviselik magukat a tévéképernyőkön is:

az ABC-nél a A SHIELD ügynökeit, a Netflixen a Jessica Jonest és a Daredevilt, hamarosan pedig a Luke Cage-et is láthatjuk – minderről itt írtunk részletesebben.

Forrás: Fox Kids

Van olyan szuperhősös sorozat is, ami nem lett sikersztori (az Agent Cartert két évad után elkaszálták), ám a valamikor 2017-ben érkező X-Men sorozat alkotói amennyire lehetett, bebiztosították magukat: olyan megállapodást kötöttek a Foxszal, melynek értelmében a széria pilot epizódja mindenképpen adásba kerül, még akkor is, ha magát a teljes sorozatot végül nem rendeli be tőlük a csatorna.