Az M4 Sport szeretné, ha mindig Eb lenne

Németország-Franciaország euro 2016 foci eb elődöntő
Germany's defender Jerome Boateng (L) and France's forward Antoine Griezmann vie for the ball during the Euro 2016 semi-final football match between Germany and France at the Stade Velodrome in Marseille on July 7, 2016. / AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
Vágólapra másolva!
A német–francia meccs több magyart érdekelt, mint az előző elődöntő, a teljes lakosságból nagyjából 1,3 millióan figyelték a franciák diadalmenetét. A nézettségi versenyben a Barátok közt és az RTL Híradó került még fel a dobogóra, a TV2 először az ötödik helyen szerepelt a Tények-kel.
Vágólapra másolva!

Az M4 Sportnak még mindig jól hoz a foci-Eb, a németek és a franciák összecsapására 1 millió 285 ezer magyar volt kíváncsi. A Barátok közt 700 ezer nézőt vonzott, az RTL Klub Híradó-ja pedig 593 ezret.

A TV2 legjobb helyezése az ötödik volt, a Tények-re 544 ezren voltak kíváncsiak. A legjobb tízben a meccsen kívül nem szerepelt más köztévés produkció, a Duna TV legnézettebb műsora A hegyi doktor volt, a tizenkettedik helyre fért be.

Griezmann nem hiába futott a labda után Forrás: AFP/Pascal Guyot

A 18–49-es célcsoportban is a meccs volt a legérdekesebb – 518 ezer nézővel –, de ott a Barátok közt-öt megelőzte az Éjjel-nappal Budapest, a Tények pedig feljött a negyedik helyre.

Az Eb jó nézettsége a csatornák versenyére is hatással volt, a napi átlagos közönségarányt tekintve a második helyre húzta fel az M4-et. Az élen a TV2 végzett, 2 százalékponttal előzte meg legfőbb riválisát, az RTL Klubot, amely így a harmadik helyet tudta csak megszerezni. A Duna TV 4,9 százaléka a negyedik pozícióra volt elég, a nemzeti főadó azonban így is csak hajszállal előzte meg a Coolt.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés