Kraszkó Zita: Tanuljuk és tanítjuk, hogyan lehet boldogan bukni

Harsányi, Kraszkó, Balatoni nyár
Vágólapra másolva!
Kraszkó Zita ezen a nyáron is a Duna közszolgálati csatorna képernyőjén van, az idei szezonban Harsányi Levente társa a Balatoni nyár-ban. Gyerekkora óta imádja a Balatont, és nagyon élvezi, hogy a műsor az ismeretterjesztés mellett szórakoztatja is a nézőket. Vállalja a bohémabb szetteket, nem okoz gondot neki a koránkelés, és élvezi az élő műsor kihívásait. A műsorvezető mesélt az Origónak.
Vágólapra másolva!

Második éve dolgozik a Balatoni nyár csapatában, a tavat gyerekkora óta nagyon szereti. "Nekem minden nyáron a Balaton volt az a program, amit egész évben lehetett várni. Gyerekként Balatonakarattyán és Balatonlellén nyaraltunk sokat, felnőtt koromban fedeztem fel az északi partot, azóta most már leginkább ide jövök. A Káli-medence a szívem csücske, minden évben rejlik itt valami felfedeznivaló. Nagy élmény látni, hogy mennyit gondoskodnak arról a helyről, amit annyira szeret az ember."

Kraszkó Zita Harsányi Leventével vezeti a műsort Forrás: Balatoni nyár

"A műsor fő témája a Balaton, de amellett, hogy komoly ismeretterjesztésről van szó, a humor és a közvetlenség lazábbá, szórakoztatóbbá teszi a műfajt. Leventével az első perctől kezdve vártuk a közös munkát. Minden nap ámulok a szakmai tudásán, nagyon könnyű vele együtt dolgozni. Remélem, hogy ennek lehet folytatása" – mesélte az Origónak.

Jól kijönnek, várták a közös munkát Forrás: Balatoni nyár

Közelebb lehet kerülni a közönséghez

Az esetleges bakikat, tévesztéseket jól kezeli, úgy gondolja, az őszinteség közelebb hozhatja a nézőket. "Előfordul, hogy akadnak kisebb tévesztések, csúszások, de ezeket nem éljük meg rosszul, sokat nevetünk. Például sikerült a minap rosszul olvasnom az egyik címkét egy olajon, és azt mondtam be, hogy „csoda Mária olaj", Levente azonnal rávágta, hogy a „tüzes varázs Zita olaj" is itt van köztünk.

Amikor az ember bakizik vagy hibázik, akkor a néző látja a sebezhetőségét, és hogy valóban élő az adás. Közelebb lehet kerülni a közönséghez. Levi ebben parádés."

Kisebb bakik beleférnek Forrás: Balatoni nyár

A Duna TV műsorát heti váltásban vezetik, de az üres napokon is van munkája. "Most nincs színház, vége az évadnak, de workshopjaink lesznek majd. Elég sűrű időszak ez, szinkronizálok, rendezek, az improvizációs csapatunkkal pedig készülünk egy sorozattal, amit a Balatoni nyár-ban is bemutatunk majd. Arról fog szólni, hogy hogyan ne nyaraljunk.

én például kötelezővé tenném, hogy a büfénél sorba állva legyen mindenkin egy póló vagy strandruha."

Ismerik bohém stílusát

Az adásokra sokat készül, este és kora reggel is olvasgat a napi témákhoz. "Ez a nyár nagyrészt a munkáról szól. Reggel hétkor kezdünk, de hat körül már olvasok a témákhoz, este is készülök lefekvés előtt. A kezdés előtt smink, öltözés, technikai próba, nem csak annyit dolgozunk, amennyit képernyőn van a műsor. Egy hullámhosszon vagyunk a stylisttal, a bohém stílusomat figyelembe veszi, és nagyon profi, mindent bevállal és mindent beszerez."

A nyár nagyrészt a munkáról szól Forrás: Balatoni nyár

"Nem az ízlésbeli különbség okoz gondot, a műsor sajátosságaihoz kell alkalmazkodni. Egy szűk ruhában nem tudok ugrókötelezni, vagy tűsarkúban nehéz lenne lemenni a stégre, ilyenekre is kell figyelnünk" - mesélte.