Rá sem ismerünk kedvenc sorozatsztárjainkra

The Big Bang Theory, Agymenők, Kaley Cuoco, Johnny Galecki
Vágólapra másolva!
Még a legnagyobbak sem legnagyobbként kezdték: sok idő és sok kínos vagy kevésbé kínos, ám nem túl jelentős szerep telt el addig, amíg Jennifer Anistonból Rachel Green, Kaley Cuocóból pedig az Agymenők Pennyje lett. Összeállításunkban olyan felvételeket ástunk elő, amelyekben szinte rá sem ismerni a ma már menőnek számító tévésztárokra.
Vágólapra másolva!

Jennifer Aniston

Mindenki kedvenc Rachel Greenje első fontosabb tévés szerepét a Meglógtam a Ferrarival című legendás John Hughes-tinivígjáték sorozatverziójában alakította: ő játszotta a főhős mogorva nővérét – mindössze egy évadon át, hiszen az 1990-es Ferris Bueller-nek olyan siralmas volt a fogadtatása, hogy szinte azonnal elkaszálták. Ezzel együtt

érdekes megnézni a mindössze 21 éves Anistont,

aki a szériában tisztára úgy nézett ki, mint később a Jóbarátok azon epizódjaiban, amikor a flashback jelenetekben gimnazistának volt maszkírozva.

Azzal együtt, hogy a Ferris Bueller nem lett nagy siker, a színésznőnek azért nem kell pironkodnia, hiszen – ahogy a fenti jelenetben is látható – vitézül helytállt az undok tinilány szerepében. Ha azonban Aniston első nagyjátékfilmes szerepére kíváncsi, és szívesen megnézné, ahogy egy gagyi horrorkomédiában egy gyilkos kobold a sztár lábszárát birizgálja, kattintson ide, ha mer!

Kaley Cuoco

A korunk Jóbarátok-jában, az Agymenők című sitcomban Pennyt alakító Kaley Cuoco mindössze hatéves volt, amikor eljátszhatta első szerepét az 1992-es, Nincs menekvés című tévéfilmben, olyan sztárok oldalán, mint Donald Sutherland vagy Felicity Huffman – a kutyaszorítóba került főhős kislányát formálta meg. Két évvel később letudta tévésorozatban való debütálását is:

a Miért éppen Alaszká?-ban alakított egy hétéves lánykát.

Amit azért lehet ilyen pontosan tudni, mert a szóban forgó epizódban a terhes Shelley kissé bizarr látomásaiban más és más életkorában találkozik születendő gyerekével. Cuoco volt a hétéves Miranda, aki Barbie-val és Kennel játszadozva fogadja a mosodába betérő hősnőt.

Sofía Vergara

A Modern család temperamentumos, vonzó mamacítáját, Gloriát megformáló színésznő kolumbiai születésű, így nem túl meglepő módon dél-amerikai sorozatokban, illetve tévéműsorokban kezdte a karrierjét.

A nagy áttörést egy mexikói szappanopera,

az Acapulco, cuerpo y alma hozta meg számára, 23 éves korában (érdemes megnézni a főcímét, borzalmasnak tűnik). Latin-Amerika-szerte viszont Vergarát egy 1995 és 1998 futott utazós magazinműsor, a Fuera De Serie miatt szerették meg, amelyben joviális, bajszos útitársával, Fernando Fioréval együtt jártak és mutattak be különböző országokat és városokat.

A fenti részlet viszont egy 1994-es chilei varietéműsorból, a Festival Internacional de la Canción de Viña del Mar-ból származik, ahol a sztár műsorvezetőként jelent meg. Sajnos elég rossz a minőség, de így is tisztán látszik az az érdekesség, hogy

Vergarának eredetileg szőke (vagy legalábbis világos színű) a haja,

és csak később festette sötétebbre, hogy szerepeiben jobban megfeleljen a latin nőkről alkotott sztereotípiáknak. Aki pedig még fiatalabb korában, mindössze 17 évesen szeretné látni kedvencét, ide kattintva megnézheti élete első filmes munkájában, egy jópofa Pepsi-reklámban.

Andrew Lincoln

A 42 éves angol színészt érdekes módon egy ízig-vérig amerikai sorozatban találta meg a világhírnév. Sokak számára így még az is hihetetlen, hogy a The Walking Dead lestrapált, kőkemény központi figurája volt az Igazából szerelem című romkom sima képű hősszerelmese, aki táblákkal udvarolt imádottjának.

De tudunk ennél is meghökkentőbbet mutatni,

hiszen Lincoln 2003-nál sokkal régebben kezdte a pályát: a kilencvenes évek közepétől kezdve számtalan brit sorozatban és tévés produkcióban szerepelt (egy páran például jó szívvel emlékszünk vissza az annak idején a magyar televízióban is vetített, 1996-97-es sorozatára, az Amíg még élünk-re, ebben a bizonytalan ügyvédet, Egget formálta meg).

A fenti részlet még régebbi: 1995-ből való, amikor a színész 22 évesen egy Boston Kickout című ifjúsági drámában játszott vagány középiskolást. Egy előzékeny YouTube-felhasználó egymás után vágta a kedvünkért a főszereplésével készült jeleneteket – az első, mozgalmas képsorban ő a fekete bőrkabátos fiatalember (a későbbiekben pedig már könnyebb felismerni).

Benedict Cumberbatch

Végül pedig íme egy olyan angol színész, akinek egy saját hazájában készült sorozattal sikerült hatalmas sztárrá válnia! A Sherlock című modernizált Sherlock Holmes-sztori címszereplőjeként az egész világ megszerette Benedict Cumberbatchet, aki ezután több mozifilmmel (A hobbit, Sötétségben – Star Trek, Kódjátszma) egyengette még nagyobb csúcsokig a karrierjét.

Mi viszont előástunk róla egy abból a korszakból származó felvételt, amikor valószínűleg még álmodni sem mert világhírről. A negyedik X című, 2003-as angol sorozatban a kapuzárási pánikban szenvedő, mindenki kedvenc doktor House-a, Hugh Laurie által megformált főhős mihaszna fiát játszotta, amint láthatjuk, meglehetősen tenyérbemászóan.