Ötven MTVA-s dolgozó utazik a riói olimpiára

Vágólapra másolva!
A riói olimpia és paralimpia gyártási költsége az MTVA számára 1 milliárd 179 millió forint lesz, a jogdíj kétmillió euró, azaz durván 610 millió forint.
Vágólapra másolva!

„Korábban az olimpiai helyszínen felépített stúdióban vártuk a sportolókat, sportvezetőket, akik elmondták, hogy az előző napon miként érezték magukat a versenyen. Idén nem építünk stúdiót – ez egymilliárdos megtakarítás –, de nagyon sok video-újságírónk lesz a helyszínen, akik azonnal riportot készítenek, és hazaküldik.

ami a fele a régebbi stáboknak, de ez pörgősebb munkát és közvetítést eredményez. Így miközben több tartalmat adunk, a nézőkhöz is közelebb kerül az olimpia" – nyilatkozta a Világgazdaságnak Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója.

A labdarúgó-Európa-bajnokság gyártási költsége nettó 250 millió forint lesz, a jogdíj pedig 4,4 millió euró. A riói olimpia és paralimpia gyártási költsége 1,179 milliárd forint, a jogdíj kétmillió euró. Ezeket az MTVA a költségvetési keretéből gazdálkodja ki.

Marad a Forma-1 is

Vaszily szerint jelenleg egyik legfontosabb céljuk, hogy megszerezzék a 2018 - 2024 közötti olimpiai jogokat a teljes Kárpát-medencei sugárzással, hogy magyarul legyen nézhető szomszédok országokban is.

A Forma-1 is fontos marad a közmédiának: „Ennek a jogdíja olyan magas, hogy az kihívást jelent bárkinek. Az MTVA és az M4 számára az F–1 azért fontos, mert a Hungaroring Zrt. egy nagy sorozat egyik szereplője, a magyar futam közvetítésének gyártási költsége és a Forma–1 jogdíja összefügg. Vagyis a magas jogdíj megtérülése üzletileg csak a közmédiában képzelhető el" – magyarázta a megbízott vezérigazgató.