Szombat este megsemmisítették a TV2-t, de másnap feltámadt

Sztárban sztár, Gáspár Laci, Kökény Attila
Vágólapra másolva!
A 47. héten ismét a Sztárban sztár volt a legnézettebb műsor, a teljes lakosságból 1 millió 757 ezren figyelték – a hét legmagasabb közönségarányát azonban a Hungary's Got Talent hozta, az éppen tévézők 34,8 százaléka a tehetségkutatót választotta szombat este. A harmadik és a negyedik helyen a Tények és az RTL Híradó egy-egy kiadása áll, a Duna TV éppen, hogy befért az első húszba a Maradj talpon!-nal.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Mai Médialiftünkben felfelé tart Gáspár Laci, miután – szőke parókában, Olivia Newton-Johnként – valószínűleg ő szórakoztatta leginkább a nézőket a Sztárban sztár vasárnapi adásában. A műsor a 47. hét legnézettebb produkciója lett, a heti legmagasabb közönségaránnyal viszont a Hungary's Got Talent zárt, így Sebestyén Balázs is megérdemli a zöld nyilat. Mutatjuk grafikonon is, hogyan alakult a szombat és a vasárnap este:

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés
Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

Látható, hogy a szombat estét magasan nyerte az RTL Klub, a TV2 pedig vasárnap remekelt, bár az Összezárva Friderikusszal után megzuhant, ez után a nézők nagy számban kapcsoltak át az RTL Klubon futó Szupercellá-ra.

A Duna TV-n a Peacemaker hozta a legrosszabb eredményt vasárnap este,

az éppen tévézőknek csupán 3,4 százaléka volt kíváncsi George Clooney akcióira – a színész ezért tart lefelé liftünkben.

Alább láthatja a legnézettebb műsorok top20-as listáját, ezúttal elég egysíkú az eredmény:

csak a TV2 és az RTL Klub produkciói szerepelnek itt,

a Maradj talpon!-t kivéve, de az is csak a huszadik helyre fért be. A műsorok számát tekintve az RTL Klub került fölénybe, tizennégy produkcióját sikerült jegyeztetnie.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

A csatornák versenyét az RTL Klub nyerte, a 47. hetet 13,6 százalékos átlagos közönségaránnyal zárta, míg a TV2 12,5-öt tudott szerezni.

A Duna TV 6 százalékkal áll a harmadik helyen,

ezt követi az M1, a közmédiától más csatornát viszont már nem találunk a listán. A középmezőnyben a Cool, a Viasat3 és a Film+ tolong, a végén pedig hármas holtverseny alakult ki, az ATV, a Super TV2 és az RTL II játszott döntetlent.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés

Nézettségelemző gyorstalpaló

A közönségarányt százalékosan ábrázoltuk, ennek a rövidítése SHR%. A grafikonok a tévétársaságok heti átlagos közönségarány-adatait mutatják. Arról árulkodnak, hogy a teljes lakosságból a tévét nézők hány százaléka nézte az adott csatornát. Minél nagyobb a szám, annál népszerűbb a csatorna az adott célcsoportban.

Ha kíváncsi arra, hogy a Nielsen hogyan méri a tévétársaságok nézettségét, akkor kattintson ide.