Transzneműekkel készült két új sorozat

TLC, Jazz
Vágólapra másolva!
A transzneműek életét bemutató műsorok szereplői éveken keresztül küzdöttek identitásuk meghatározásával és a társadalomba való beilleszkedésükkel. Két ilyen széria jön a TLC-re.
Vágólapra másolva!

A TLC-n novemberben megismerkedhetünk Jazz-zel, a tizennégy éves transznemű lánnyal (Én, Jazz: transznemű a családban), decemberben pedig öt transz nő életének alakulását követhetjük nyomon (Új lányok a környéken).

Neme nem egyezik identitásával

Jazz átlagos tizennégy éves gyerek, aki iskolába jár, szabadidejét a családjával tölti, sportol és szívesen találkozik a barátaival is. Tökéletes életet él, de ezért meg is kellett harcolnia. Leginkább saját magával, majd a társadalmi elvárásokkal. Szerencséjére szülei hamar elfogadták, hogy gyermekük anyakönyvezett neme nem egyezik nemi identitásával, vagyis

Jazzt születésekor fiúnak határozták meg, de valójában lány.

Amint elkezdett beszélni, elmondta családjának, hogy ő igazából lány, és ötéves kora óta úgy is él. A Jennings család az első pillanattól támogatta a lányt. Az Én, Jazz: transznemű a családban című tizenegy részes sorozat az ő történetüket meséli el.

A család az első pillanattól támogatja Forrás: TLC

Jazz szabadidejében a transznemű közösség szószólójaként járja Amerikát, hogy másokat is motiváljon. 2014-ben a Time magazin beválogatta a 25 legbefolyásosabb tinédzser közé. Családjával közösen pedig megalapította a Transkids Purple Rainbow nevű alapítványt, amely transznemű fiatalokat és családjaikat segíti.

Küzdöttek az elfogadással

Az Új lányok a környéken című sorozatban olyan transz nők életét ismerhetjük meg, akik éveken keresztül küzdöttek identitásuk elfogadásával.

Bár ők mindig is tudták, hogy valójában nők, a társadalom nehezen fogadta el ezt.

Miután szembenéztek önmagukkal, és vállalták családjuk és barátaik előtt nemi hovatartozásukat, most a tévénézők előtt is vallanak életükről. A hatrészes sorozat négy párt mutat be.