Mindenki szerelmes lesz Döbrösi Laurába

Aranyélet
Vágólapra másolva!
Döbrösi Laura és Olasz Renátó testvérpárt alakít a magyar HBO új sorozatában, a Miklósi család kamaszainak nagy élmény volt a forgatás, a sorozat pedig szerintük megtalálja az a nyelvet, amivel bárkit megszólít: legyen nagyon gazdag vagy nagyon szegény. Az Aranyélet főszereplői olyan hazug és bűnös világban élnek, amit ők el sem tudtak képzelni, de azt mondják, mégis nagyon valóságos, ami a képernyőre kerül.
Vágólapra másolva!

Döbrösi Laura korábban a Társas Játék-ban és az Egynyári kaland-ban is feltűnt, a magyar HBO új sorozatában pedig egy tizenhat éves kamaszt alakít. "Miklósi Mira tipikus jó kislány, áldott jó gyerek, mindenki szeme fénye, jóságos, figyelmes, okos és kedves - pont az ellenkezője a testvérnek, aki inkább bomlasztja a családot azzal, hogy folyton balhézik meg odamond. Mira egy-egy gesztussal próbál összehúzni valamit, ami egyébként nem is létezik. Ebből a jóságos lányból alakul át a csalódások hatására, lassan elveszik ez a hibátlan, tiszta énje."

Döbrösi Laura Mira karakterét játssza a sorozatban Forrás: HBO

A gyerekek előtt csak lassan sejlik fel a kép arról, hogy hazugságokkal átitatott életet élnek, amiben semmi nem az, aminek látszik. "Bele sem gondoltunk eddig, hogy mi lenne, ha a valóságban is megtörténne velünk ez a dolog, nekem olyan jó családom van, hogy ez egy pillanatra sem jutott eddig eszembe" - mondta a színésznő.

Nem csak jó és rossz között dönthetünk

Olasz Renátó szerint a lakosságot foglalkoztató, tipikus magyar problémák kerülnek terítékre. "Ott van a kérdés, hogy ki milyen színvonalon szeretne élni és mit kell tennie ahhoz, hogy ezt elérje. Mi az, amit még bevállalunk és mi az, amit már nem? Milyen hatással van ránk a hírnév, az előléptetés, a több fizetés?

Emberi kérdéseket vet fel a történet, miközben azzal játszik, hogy megmutassa azt a pontot, amikor az ember megálljt parancsol és hátralép és megmutassa azt mikor nem így dönt. Rengeteg a döntés, és nem csak jó és rossz között."

A színészek az Aranyélet bemutatóján Fotó: Marton Szilvia - Origo

Úgy gondolják, a fiatal korosztály számára is tanulságos lehet az Aranyélet, de nem rétegműsor, bárki rákaphat. "A forgatókönyvírók úgy készítették a sorozatot, hogy az mindenkinek élvezetes legyen. Lefog egy nagyobb közönséget a tinédzserektől az idősebbekig, a fővárosiakat és a vidékieket is, mert ezekben a kérdésekben aligha vannak az emberek közt különbségek."

Úgy beszél a széria az országról, ahogy korábban egy magyar alkotás sem, nem beszélve arról a vizuális megjelenítésről, ami szintén páratlan itthon. Már akkor rá voltam pörögve, mikor először vettem kézbe a forgatókönyvet, az ágyon ugrálva örültem, hogy milyen menő dolgokat csinálhatok. A fejem ötven forgatási napból tízszer volt sebmentes, ez mindent elmond a karakteremről. Remélem, hogy a nézőknek is bejön, abban pedig biztos vagyok, hogy ha képernyőre kerül, mindenki szerelmes lesz Laurába" - mondta a színész.