A képernyőn senki nincs biztonságban: top 10 sokkoló sorozathalál

a szökés, scofield
Vágólapra másolva!
Legutóbb a The Walking Dead rajongói néztek egy nagyot a képernyők előtt, amikor úgy tűnt, hogy meghalt az egyik alapszereplő, a közönség nagy kedvence. Korábban a Trónok harca hívei is szidhatták többször az alkotókat, de már a Dallas, a Vészhelyzet vagy A szökés nézőit is sokkolták egy-egy szereplő nem várt halálával. Íme, tíz meglepő haláleset a sorozatokból.
Vágólapra másolva!

Nemrégiben valósággal sokkolták a The Walking Dead rajongóit, nagyon úgy tűnt, hogy kinyírták az egyik alapszereplőt – az esetről és a folytatásról is beszámoltunk már korábban. Egy efféle húzás jócskán megdobhatja a nézettséget, de persze nem csak ebből az okból léphetik meg az alkotók.

Sokkolták a rajongókat Forrás: AMC

Előfordul, hogy egy karakter tényleg elfárad, nincs benne több szufla, vagy éppen a színész balhéi miatt kell megválni tőle, mint arra láthattunk példát a Két pasi – meg egy kicsi-ben, ott Charlie Harper az alakítója, Charlie Sheen viselkedése miatt végezte a párizsi metrósíneken.

A sorozat hívei így is, úgy is ledöbbenhetnek kedvencük halálán, nem egyszer fordult már elő a tévétörténetben, hogy

egy-egy szereplő visszahozásáért petíciót, tiltakozó akciót indítottak.

De lássuk, kiknek a halála rázhatta meg a leginkább a rajongókat.

10. Adriana La Cerva (Drea De Matteo) – Maffiózók

Egy maffiózókról szóló sorozatban számíthatunk pár erőszakos halálra, de azért Adrianának drukkoltunk, hogy megússza. Akkor döntött rosszul, amikor az FBI informátorának állt, majd megpróbálta rábeszélni a barátját, Christophert is, hogy lépjen be a tanúvédelmi programba – a férfi látszólag rá is állt, de közben konzultált Tony Sopranóval, aki Silvióra bízta, hogy ölje meg a nőt.

9. Teri Bauer (Leslie Hope) – 24

A főszereplő, Jack Bauer felesége, Teri még az első évad végén meghalt. Már korábban is elrabolták és megerőszakolták, de aztán elvileg biztonságos helyre, a CTU bázisára került. Ott azonban az áruló Nina ismét foglyul ejtette, Jack pedig már csak a hasba lőtt holttestére talált rá.

8. Berényi András (R. Kárpáti Péter) – Barátok közt

Andrásnak az lett a veszte, hogy beugrott Attila helyett egy rendezvényen, és az ő névkártyáját viselte, majd az Attila megverésére felbérelt emberek elől hátrálva leesett a tetőről. A dolog pikantériája, hogy a verőlegényeket Miklós éppen azért bízta meg, hogy leckéztessék meg Attilát, mert viszonya volt András feleségével.

7. Lucy Knight (Kellie Martin) – Vészhelyzet

A bájos medika, Lucy Knight értelmetlen és erőszakos halála sokakat megrendíthetett a Vészhelyzet-ben.

A Valentin-napi partin végzett vele egy beteg,

aki Carter doktort is leszúrta, ő azonban túlélte a támadást. A kórházas sorozatban a 15 évad alatt több haláleset is sokkolhatta a rajongókat, ilyen volt Romano doktoré is a helikopterrel.

6. Ned Stark (Sean Bean) – Trónok harca

A Sean Bean által alakított Ned Starkot az első évad vége felé lefejezték, ám a nézők valószínűleg a pallos lesújtásáig várták, hogy történjen valami, hátha megmenekül. A közösségi oldalakon másnap nehezen lehetett olyan rajongói kommentre bukkanni, amelyben nem szerepelt a „fuck” szó, de a Trónok harca alkotóit később is szidták rendesen, például a vörös nász vagy Havas Jon megölése miatt.

5. Brian Griffin – Family Guy

Amikor kiderült, hogy Brian meg fog halni, több mint 125 ezren írták alá a petíciót a feltámasztására. Persze, a kutya végül nem miattuk éledt újjá, eredetileg is

csak egy jól sikerült kampány volt, hogy beharangozták a halálát

– hamar vissza is tért az életbe, miután Stewie visszament az időben, hogy megmentse.

4. Michael Scofield (Wentworth Miller) – A szökés

Szokatlan dolgot tettek A szökés alkotói, a végjátékra kinyírták az abszolút főszereplőt, Michael Scofieldet. A srác, ahogy az elején börtönbe vonult a bátyja miatt, úgy a végén is feláldozta magát, csak épp már a szerelméért, Saráért. Valószínűleg amúgy sem volt már sok ideje hátra, nem sokkal előtte tudta meg, hogy agytumora van, de akkor is megrázó volt.

3. Rita Morgan (Julie Benz) – Dexter

Az egyik legkegyetlenebb haláleset a tévétörténetben Rita Morgané volt a Dexter-ben. A címszereplő már elkapta a Szentháromság nevű sorozatgyilkost, egy áldozatával azonban még szembesülnie kellett – az pedig nem volt más, mint a felesége, akire a fürdőszobában, a vérrel teli kádban talált rá, a gyerekük ott sírt mellette a padlón.

2. Mike Delfino (James Denton) – Született feleségek

Nők sokasága sírhatta tele a zsebkendőjét, amikor a Született feleségek utolsó évadjában életét vesztette Susan férje, Mike Delfino. A családjáért és barátaiért mindenre kész férfi legalább

a jelleméhez illő halált kapott a forgatókönyvíróktól,

megvédte Renee-t egy agresszív uzsorástól, de a férfi bosszút állt, egy kocsiból lelőtte Mike-ot a háza előtt.

1. Bobby Ewing (Patrick Duffy) – Dallas

A legemlékezetesebb tévés haláleset talán Bobby Ewingé volt, akit a Dallas hetedik évadjának végén ütött el egy autó. A sorozat ezzel a legkedveltebb szereplőjét vesztette el, a következő szezonra jócskán csökkent is a nézettség, a rajongók pedig Bobby visszatérését követelték. Patrick Duffy végül újra megjelent a sorozatban, az alkotók az egész nyolcadik évadot Pamela álmaként állították be.