A felét se nézzük a fogható tévécsatornáknak

Tévé nézés, tévéző család, megszűnő csatornák
Vágólapra másolva!
Egy átlagos magyar háztartásban 51 csatorna fogható, ebből huzamosabb ideig 20 csatornát néz egy fogyasztó, egy átlagos tévéző pedig nagyjából 283 percet tölt a képernyő előtt - derült ki a Média Platform Konferencia első napján.
Vágólapra másolva!

"112 magyar nyelvű tévécsatorna fogható itthon" - kezdte előadását a Média Platform konferencián Vörös Csilla, a Nielsen Médiakutató Kft. ügyvezető igazgatója.

Egy átlagos magyar háztartásban 51 csatorna fogható, ebből havonta legalább 30 percig 20 tévét néz egy magyar fogyasztó. Jelenleg 74 tévécsatorna van 1 százalékos nézettség alatt.

Egy átlagos magyar tévéző 283 percet tölt a képernyő előtt, a 18-49-es célcsoportban 8 perccel csökkent a napi tévézés mennyisége.

Itthon a lineáris tévézés stabil Forrás: AFP/Scanpix

Legtöbbet a 60 év felettiek nézik a tévét, majdnem 400 percet egy nap. Európai átlagban is nőtt a tévézéssel töltött idő.

A késleltetett tévézés itthon még nem elterjedt, a teljes tévénézés mindössze 1,1 százaléka.

Az Egyesült Állomokban ez 10 százalék, az Egyesült Királyságban pedig 14 százalék. Itthon a lineáris tévézés stabil, leginkább tehetségkutatókat, szappanoperákat és sportot néznek a magyarok.