A 100 legjobb nő a tévéből: Tóth Eszter

tóth eszter
Vágólapra másolva!
A Hacktion és a Fapad című magyar tévésorozatok szereplője, 2012-től a Thália Színház színművésznője. Nem maradhat ki egy ilyen összeállításból.
Vágólapra másolva!

Nem kevesebbre vállalkoztunk, minthogy összeszedjük a jelenleg futó sorozatok, tévéműsorok legvonzóbb, legsármosabb férfijait és legcsodálatosabb, legszebb nőit. Két százas lista készül, hétről hétre, a magyar és külföldi színészeket viszont nem rangsoroljuk. A sorozat korábbi cikkeit itt találja.

tóth eszter Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

E heti szépségünk Tóth Eszter, aki 1987-ben született Mohácson. A Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után a Kolibri Pincében, valamint az Örkény István Színházban játszott. 2012-től a Thália Színház színművésznője.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

„Öt-hat éves korom óta színésznő szerettem volna lenni. Egy kis faluban nőttem fel Mohács mellett, Bárban. Különböző versmondó versenyeken indultam, majd

Még középiskolás voltam amikor részt vehettem egy m1-en futó ifjúsági sorozatban, a Klipperekben. Érettségi után pedig játszottam egy kis szerepet a Sztornó című filmben. Nagyon megszerettem a kamerát, és azt a fajta színészi munkát, amit a filmkészítés igényel. Harmadszorra vettek fel az egyetemre. Máté Gábor osztályába kerültem, nehéz volt, de valahogy "jól" nehéz” – emlékezett a múltra egy korábbi origós cikkben.

Nagyobb tévés szerepek

A Klipperek sorozat az első tévés emlékünk róla, ez 2005-ben indult. Alább egy kép a tíz évvel ezelőtti Tóth Eszterről, itt pedig megtekinthet egy epizódot a tiniszériából.

Tíz éve egy tinisorozatban Forrás: MTV

A Hacktionben Mayát alakította, 2014-ben ment le az utolsó évad a közmédián. Az IMDb szerint 32 részben játszott, nem rajta múlott, hogy nem ez lett a magyar Helyszínelők vagy CSI: Cyber. Az írók sem strapálták magukat, kaphatott volna nehezebb feladatokat, izgalmasabb, többdimenziós karaktert.

Egy merészebb jelenet a Hacktionből Forrás: MTV

Szerencsére a Kálomista-produkció nem felejtette el, és betette a Fapad című abszurd szitkomba, ahol légikisasszonyt alakított, persze mindig a földön. A sorozatban - amely elbukott, de voltak jó percei - egymást követték a szándékosan kínos, erősen blőd jelenetek, és vígan elmehetett volna a Comedy Centalon késő este, több évadon át, ám a közmédia öreges nézőközönsége nem volt rá vevő, így ebből új részek nem készülnek. Azért reméljük, hogy Eszter bekerül egy újabb sorozatba a közeljövőben.

A Fapadnak hamar vége lett, de nem miatta Forrás: MTVA

Az Origo Filmklub forgatott vele, máig közel 12 ezren nézték meg a videót. Itt letesztelheti tájékozottságát: kitalálja, mely filmből idéz a színésznő?

Amulett és versek

Van egy amulettje is, legalábbis a thalia.hu szerint egyik ősszel, amikor édesapja felásta a kertet, talált egy régi pénzérmét, és neki adta. "Azóta is magamnál hordom és biztos vagyok benne, hogy nem csak szerencsét hoz, hanem varázserővel is bír" – mesélte.

József Attila verseit nagyon szereti. Ha csak szórakozni szeretne, szívesen olvas krimit, az elmúlt évek legnagyobb kedvence volt számára Lionel Shriver: Beszélnünk kell Kevinről című regénye.

Alább pedig mutatunk pár fotót:

Testvérével Forrás: FB / Tóth Eszter
A Fapad egy jelentében Forrás: MTVA
Thália színház, premier előtt Forrás: Thália
Színpadon Forrás: Thália
Tóth Eszter Jacquelien szerepében Marc Camoletti Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban című darab sajtótájékoztatóján Forrás: MTI/Kallos Bea
Pindroch Csabával egy darabban Forrás: MTI/Kallos Bea
Tóth Eszter parókában, Tamási Zoltán mellett Forrás: MTI/Mohai Balázs
A Tháliában Forrás: Thália