A Trónok harca tarolt a Kreatív Emmy-díjak gáláján

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Nyolc díjjal tarolt az amerikai televíziózás Kreatív Emmy-díjainak átadásán a Trónok harca című fantasysorozat, de öt díjat vitt el a szombat esti Los Angeles-i gáláról az Amerikai Horror Story: A rémségek cirkusza című tv-sorozat is.
Vágólapra másolva!

A dokumentumfilmek kategóriájában Az elátkozott: Robert Durst halálos élete című produkció győzött. A csatornák közül messze a legtöbb - 29 - elismerést az HBO söpörte be, az NBC 11, az FX Network 8 díjat nyert el. Az HBO világszerte egyre népszerűbb fantasysorozata, a Trónok harca egyebek közt a vizuális effektusok, a szereposztás és a hangmérnöki munka kategóriában győzött.

A Kreatív Emmy-díjakat technikai kategóriákban (például vágás, hang, speciális effektusok, jelmez) ítélik oda televíziós produkcióknak, továbbá ezen a díjátadón jutalmazzák a legjobb tévés vendégszerepléseket is.

Trónok harca Forrás: HBO

Tavalyelőtt egy magyar alkotó, Homonnay Gábor is a díjazottak között szerepelt, a Borgiák című televíziós sorozatban való közreműködéséért a legjobb jelmezért járó kreatív Emmy-díjat kapta.

A Kreatív Emmyk átadását szeptember 20-án követi a nagyszabású Emmy-gála, amelyen a színészi kategóriákban nyújtják át a televíziós elismeréseket, de a forgatókönyvírók és a rendezők is akkor vehetik át díjaikat.